Milli Piyango bayileri de hayal kuruyor!

Yeni yıla sayılı günler kala zengin olma hayali kuran vatandaşlar Milli Piyango bayilerine akın ediyor. Vatandaşlar, Milli Piyango'nun 2016 yılı en büyük ikramiyesi olan 55 Milyon TL'nin hayalini kurarken, b

GÜNDEM 13.12.2015 16:34:00 0
Milli Piyango bayileri de hayal kuruyor!

Bu yılbaşında da zengin olma hayalleri kuranlar seyyar bayilerin önünde zaman zaman kuyruk bile oluşturuyor. Milli Piyango bileti satan seyyar bayilerle vatandaşın “Zengin olma hayalini’ konuştuk. Her bayii vatandaşın 55 milyon TL umudunu anlatırken, kendi umutlarını da anlatmayı ihmale etmedi.  Milli piyango bayilerinin hayali ise sattıkları biletlerden birinin büyük ikramiye 55 milyon TL’nin çıktığı bilet olması.

UMUT YAŞAMIN BİR AYNASI

Çerkezköy’de 40 yılı aşkın bir süredir Seyyar Milli Piyango bayiliği yapan İsmail Başaran, bu güne kadar  ilçede bir çok vatandaşı sattığı biletlerle zengin ettiğini söylüyor. Başaran, “Özellikle yılbaşı çekilişlerinde vatandaşların Milli Piyango talebi  normal çekilişlere göre çok daha  fazla oluyor nedeni ise ikramiyenin yüksek oluşu. Her yeni yılda ikramiyelerin hem yüksek oluşundan kaynaklanıyor. Umut yaşamın bir aynası olduğundan insanlar da her yıl yeni yıla daha umutla bakıyor.”diyor.

 

İNŞALLAH BİZİM SATTIKLARIMIZA ÇIKAR

Vatandaşların zengin olmayı hayal ederek umutlarını Milli Piyango’ya bağlamış durumda olduklarını gördüğünü anlatan Başaran, “Temennim bu yıl en büyük ikramiye olan 55 Milyon TL’nin ilçemizden birine ya da birilerine çıkmasıdır. Önceki yıllarda sattığım biletlere 5- 10 ve 20 milyon lira çıktı ama son yıllarda ilçemize kayda değer büyük bir ikramiye çıkmadı ama bu yıl umutluyuz. İnşallah bizim sattığımız biletlerden birine 55 milyon çıkar.” dedi.

55 MİLYON SAHİBİ BENİM SATTIĞIM BİLETLERDEN BİRİNDE DİYE İÇİMDEN GEÇİYOR

Çerkezköy’de 22 yıldır Seyyar Milli Piyango bayiliği yapan Mehmet Akça da bayiliği süresince en büyük ikramiye olmasa da sattığı biletlere, bu güne kadar 20 milyon ve 10 milyon  ve de 500 bin TL. gibi ikramiyelerin çıktığını söylüyor. Bu sayede bazı vatandaşları zengin ettiğini savunuyor. Akça, “Seyyar Milli Piyango bayisi olarak devamlı aynı yerlerde satış yapmamız insanlara da güven veriyor.

Bu yılki en büyük ikramiye olan 55 Milyon TL’nin sahibi olmak isteyen vatandaşların bazıları seri biletler alıyor. Benimde temennin büyük ikramiyenin ilçemiz Çerkezköy’e çıkması. Hatta bizim sattığımız biletlere isabet etmesidir. Eğer bizim sattığımız biletlere çıkarsa çok mutlu olacağız.”diye konuştu. Çorlu’da da Milli Piyango bileti sattığını belirten Mehmet Akça, geçen yıl yılbaşında Çorlu’da sattığım bilete bir milyon çıkmıştı.  Ama bu yıl en büyük ikramiyenin Trakya’ya yani Çerkezköy’e çıkacağına dair içimde bir his var. İnşallah oda benim sattığım biletlere çıkar diye içimden geçiyor”.dedi.

KAZANAN BENİM SATTIĞIM VATANDAŞ OLSUN

Çerkezköylü  10 yıllık Seyyar Milli Piyango Bayisi İsmail Garip’te bu güne kadar sattığı biletlerle birçok kişiyi zengin ettiğini ancak son birkaç yıl içerisinde Çerkezköy’e 500 bin TL’den yukarı büyük ikramiye çıkmadığını da belirtti. Seyyar Bayii İsmail garip, “Seyyar milli Piyango bayisi olarak bu yıl onuncu yılımı dolduruyorum. Yeni yılda on birinci yılıma gireceğim. Bu güne kadar  sattığım biletlerle ilçemizde birçok kişiyi zengin ettim. Bu yıl yeni yıl bilet satışları şu anda çok iyi gidiyor.

Satışlar böyle giderse önümüzdeki hafta içerisinde elimdeki biletleri tüketirim. Vatandaşların büyük çoğunluğu özellikle çeyrek biletlere yöneliyor. Çeyrek biletler tükendiğinde de yarım ve tamlar biletler rağbet görüyor. 55 milyonun sahibi sattığım biletlerden çıkar umudundayım. Bilet alan herkese bol şans diliyorum. Her şey gönüllerince olsun. Kazananda benim sattığım vatandaş olsun.”temennisinde bulundu.

TEMENNİM BENİM SATTIĞIM BİLET OLSUN

Seyyar Milli Piyango bayilerinden Nuri Gündüz ise  “Umutsuz insan bir hiçtir. Bu nedenle hiçbir kimsenin umudunu kaybetmesin. Elbet bir gün umutları olur. Her yılbaşında olduğu gibi 2016 yılı da insanlarımızın umut yılı olmasını temenni ediyorum. Bu yıl en büyük ikramiye olan 55 milyon hayalini kuran vatandaşlarımız 31 Aralık akşamını iple çekiyor. Temennim benim sattığım biletlerden birine  55  milyonun çıkmasını arzu ediyorum.”dedi.

 

 BELKİ DE SİZE ÇIKABİLİR

Seyyar Milli Piyango Bayilerinden Recep Pekmez ise hiçbir kimsenin umudunu yitirmemesi gerektiğini belirterek, “2016 yılının öncelikle  insanlarımızın umut yılı olmasını temenni ediyorum. Şu an sattığımız yılbaşı biletleri umudunu tüketmiş ya da bir şeyler almayı hayal edipte parasızlıktan alamamış kişiler için çok büyük bir umut ışığıdır. Hiç kimse hiç bir zaman umudunu yitirmesin. Belki size de çıkabilir. En büyük ikramiye olan 55 milyon TL’nin çıkması insanın tüm hayallerini fazlasıyla gerçekleştireceği gibi gelecek nesillerine bile iş imkanı yaratır.”diyor.

250 BİN TL ÇIKTI

 2005 yılından bu yana  Çerkezköy’de Seyyar Milli Piyango bayiliği yaptığını belirten Gazi Başaran da geçen yıl sattığı yılbaşı biletlerine en büyük ikramiye olarak 250 bin lira çıktığını ancak bu yıl sattığı biletlere çok daha büyük ikramiye çıkacağı umudunda olduğunu söylüyor.

 

HERKESİN HAYALLERİ GERÇEKLEŞSİN

Çerkezköy’de bir yıldır Seyyar Milli Piyango bayiliği yaptığını söyleyen Sadettin Gökgöz ise, “İlçemizde Seyyar Milli Piyango bayii olarak ben bu işi bir yıldır yapıyorum .Bu güne kadar benim sattığım biletlere en büyük ikramiye olarak 20 bin lira çıktı. Ama bu yıl başında çok daha büyük ikramiye çıkacağı umudundayım. Herkesin hayalleri gerçekleşsin istiyorum. Herkese bol şanslar diliyorum.”dedi. Bu arada, yılbaşında çekilişi yapılacak büyük ikramiyesi 55 milyon TL olan biletlerden tam bilet 50 TL, yarım bilet 25 TL ve çeyrek biletler ise 12.5 TL’den satılıyor.

Haber/Seyit SÜREN