Yüceer'den afişli insan hakları kutlaması

CHP Tekirdağ Milletvekili ve CHP PM Üyesi Candan Yüceer, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü afişli bir portresi ile kutladı.

GÜNDEM 9.12.2015 14:23:00 0
Yüceer

Yüceer, “Herkesin birbirinin yaşam hakkına, düşünce ve ifade özgürlüğüne saygı duyduğu, insan hakları ihlallerinin çiğnenmediği, insanların fişlenmediği, adalet duygusunun zedelenmediği, insan hak ve özgürlüklerinin herkes için tüm yönleriyle korunup hayata geçirildiği demokratik ve çağdaş bir Türkiye özlemi ile 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum.”dedi.

KADIN ÖLÜMLERİ ARTTI

Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Milletvekili Candan Yüceer, şunları kaydetti: “10 Aralık 1948 tarihinde, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nin kabul edildiği günün yıldönümü. Bildirgenin 3. maddesinde, yaşam hakkı, ‘Herkesin yaşam hakkı ile kişi özgürlüğü ve güvenliğine hakkı vardır’ der. Ancak ülkemizde ne insan haklarından ne de yaşam hakkından söz etmek mümkün değildir. Bir yanda “Kadınla erkek hiç eşit olur mu?” söylemleri arasında AKP Hükümeti’yle birlikte oranı yüzde 1400 artan kadın ölümleri…181 bin çocuk evliliği… 
1 milyona yakın çocuk işçi… Diğer yanda “Kaderinde var”, “işin doğası gereği”, “güzel öldüler” açıklamaları arasında yaşanan iş cinayetleri. Temel gereksinimlerini bile karşılayamayan, açlık sınırının altında yaşayan 22 milyon yoksul yurttaşımız… Doğruları yazdıkları için haksız hukuksuz bir şekilde demir parmaklıklar arkasına gönderilen, tecrit edilen, vatan hainliği ile suçlanan gazeteciler… kuşatma altında bir medya… Gizlilik kararı altında yürütülen soruşturmalar, yargı önüne çıkarılmayan suçlular… Sokak ortasında dövülerek öldürülen gençlerimiz… En küçük muhalif sesin bile copla, TOMA’yla, biber gazıyla bastırılmaya çalışıldığı ülkemizde, adeta bir korku toplumu oluşturulmakta, yargı baskı altına alınmakta, tutukluluk tedbir değil, cezalandırma amacına dönüştürülmekte, yurttaşlar iktidarın ‘adaletine’ mahkûm edilmektedir.”