"Bülent Ecevit çok özel ve çok dürüst kişiydi"

Ulusal Gençlik Derneği (ULUSDER) merhum Başbakan Bülent Ecevit için her yıl düzenlediği anma etkinliğini bu yılda sürdürdü. Dün Gabralı Otel'de yapılan Bülent Ecevit'in 9. Ölüm Yı

GÜNDEM 6.12.2015 17:41:00 0

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan ULUSDER Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Darçın Bülent Ecevit’in büyük bir devlet adamı olduğunu ve hala günümüzde yerinin doldurulamadığını belirtti. Darçın, Ecevit’in Başbakanlığı döneminde her kesimin rahat ettiğini ve her zaman halkın menfaatlerini koruyan, kollayan bir devlet adamı olduğunu söyledi. Daha sonra CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı bir konuşma yaparak, ‘Ecevit’in 1957’den itibaren başladığı tüm siyasi yaşamı boyunca her kese bir rehber olduğunu söyledi. DSP Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Yaman ise, “Ulusal gençlik Derneği’nin çalışmalarını biliyorduk ancak bu kadar faal bir çalışma yaptığını geç anladık. Her yıl Bülent Ecevit için düzenlediği anma programı ise gerçekten takdir edilmesi gereken bir durumdur.”dedi.

Daha sonra Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı bir konuşma yaparken, “Evet Bülent Ecevit çok dürüst bir devlet adamıydı ve aynı zamanda ülkemiz insanını çok iyi tanımaktaydı. O bir işçi babasıydı.Çerkezköy’e sanayinin gelmesinde onun büyük emeği var. Çünkü onun döneminde buraya fabrikalar geldi.”dedi.

BİRLİKTE ÇALIŞMAKTAN ONUR DUYDUM

Programda son konuşmayı Bülent Ecevit’in yakın çalışma arkadaşlarından biri olan Hikmet Çetin yaptı. Çetin, “Bu güzel organizasyonu her yıl periyodik olarak düzenleyen Ulusal Gençlik Derneğine teşekkür ediyorum. Şunu özellikle belirtmek istiyorum moraller ne zaman bozulduğunda koşup geldiğimiz tek yer Trakya idi. Çünkü burada huzur bulup maral depolayarak dönüyorduk. Bu günde yine Trakya’da Çerkezköy’deyiz ve çok sevdiğimiz devlet adamı Bülent Ecevit’i 9. ölüm yıl dönümünde birlikte anıyoruz. Parlamentoda bu gün Bülent Ecevit gibi siyasetçilerin özlemini çekiyoruz. Günümüzde artık ortak akıl üreten siyasetçi yok. Sayın Ecevit’le birlikte çalışmaktan yakın arkadaşı olmaktan onur duydum.O her türlü eleştiriye açıktı.”dedi.

AMERİKA’YA KAFA TUTTU

Ecevit’in çok özel biri olduğunu belirten Çetin, “Çok dürüst bir kişiydi. Başbakanlığı sırasında bile bir bakanın ya da bir devlet görevlisinin ya da bir siyasetçinin yolsuzluk yapacağını hiç düşünemiyordu. Çok büyük bir devlet adamı idi. Tüm Avrupa ve dünya ülkeleri onun kişiliğine  ve fikirlerine çok saygı duyuyordu. O bir hatipti ve konuşmalarını hep kendi hazırlardı.Basına bile konuşacağı metnin basında yayımlanacağı şekilde hazırlar ve basın mensuplarına kendisi verirdi. Çok kültürlüydü. Her sanattan anlayan biriydi.”diye övgüyle bahsetti. Çetin, Ecevit döneminde gerçekleştirilen Kıbrıs harekatına da değinen Çetin, “Amerika ‘Eğer Kıbrıs’a girerseniz İstanbul’u bombalarım’ dedi. Ama o Amerika’yı takmadı. O gerçek çok cesur bir liderdi. Her zaman haklı olanın yanında oldu. O Amerika’ya kafa tutarak Kıbrıs’a girdi ve Kıbrıs’ta  barışı getiren lider oldu.”diye konuştu. Programda ULUSDER Başkanı Erdal Darçın günün anısına Çetin’e plaket takdim etti.

Programa, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı,  CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, CHP Çerkezköy İlçe eski Başkanı Hasan Demir, DSP Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Yaman,DSP Çerkezköy İlçe Başkanı Erol Ergin, Anadolu Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Nurtekin Erol, CHP Çerkezköy Belediye Meclisi Üyesi Rağbet Erol,İstanbul Bülent Ecevit Vakfı yöneticileri, DSP Saray İlçe yönetimi ve CHP Çerkezköy ilçe yönetimi ve vatandaşlar katıldı.

Haber/Seyit SÜREN