Çekezköy'e engelli parkı yapılacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay önceki akşam Gabralı Otel'de Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyelerine 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yemek verdi. Yemekte konuşan Ba

GÜNDEM 6.12.2015 14:40:00 0
Çekezköy

Başkan Akay’ın engellilere yönelik verdiği yemeğe Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Başkan Akay’ın eşi Gülhis Akay,Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Çerkezköy Merkez Komutanı Piyade Binbaşı Fuat Dönmez,Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube yönetim kurulu üyeleri  ve dernek üyeleri ile aileleri katıldı. Gecede ilk konuşmayı Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya yaptı. Çetinkaya, “Bu akşam bizleri yemekte ağırlayan Belediye Başkanımız Vahap Akay’a dernek yönetim kurulum ve üyelerimiz adına çok teşekkür ediyorum.Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi olarak Türkiye’ye örnek olmuş bir derneğiz.Yaptığımız tüm çalışmalar bütün şubelerimiz tarafından yakinen takip edilmekte ve her çalışmamız her etkinliğimiz örnek alınmaktadır. Bundan da mutluluk duymaktayız. Biz kocaman bir aileyiz. Engelliler olarak bir birimizi daha iyi anlıyor ve tanıyoruz. Bu nedenle nasıl bir çalışma yapılması gerektiğini de buna göre planlıyoruz. Bizlere katkı sağlayan ve destek olan kurum, kuruluş,ve şahıslara da çok teşekkür ediyoruz.”diye konuştu.

TÜRKİYE’DE ETKİLİ BİR DERNEK

Çetinkaya’nın ardından Belediye Başkanı Vahap Akay konuştu. Akay, “Öncelikle bu akşam davetimize icap ederek bizlerle birlikte olan sayın Valimiz başta olmak üzere Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin tüm üyelerine teşekkür ediyorum. Derneğimizin bizleri şaşırtan yönü oldukça faal oluşu ve bir çok etkinlik yaparak üyelerini yaşama bağlamasıdır. Bu çalışmaları takdirle karşılamaktayız. Bu nedenle Çerkezköy Sakatlar Derneği Türkiye’de etkili bir dernektir. Türkiye’ye mal olmuş ve az öncede dernek başkanımızın da dediği gibi Türkiye’de örnek teşkil eden tek dernektir.”

HER MAHALLEMİZE ENGELLİLER PARKI YAPACAĞIZ

Konuşmasında engellilere müjdeli haberlerde veren Akay şöyle dedi: “Engellilerimize belediyemizin imkanları nispetinde yardım ediyoruz. Yardımlarımızı bundan böylede devam ettireceğiz. 2016 yılı içerisinde ilçemizdeki tüm mahallelerimize birer engelli parkı yapacağız. Engelli parklarıyla ilgili çalışmamıza da başladık. Amacımız engelli kardeşlerimiz sosyal yaşamdan daha çok yararlanmalarıdır. Ayrıca engellilerimiz için daha iyi şartlarda neler yapılabilir çalışmalarını da yapmaktayız.”

HER KES TOPLUMDA EŞİT BİREYDİR

Programda en son konuşmayı Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu yaptı. Vali Salihoğlu, “Biz devlet olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız. Onların daha iyi şartlarda yaşam sürmesini istemekteyiz. Herkes bu toplumun eşit bireyleridir. Kanunlar kurum ve kuruluşların yetkilerini belirlemek için vardır. Anayasa’nın 10. ve 61. maddelerinde bu belirtilmiştir. Engelliye engelli yolu lazım. Bizler  sanki engellilere  ekstra bir şeyler veriyormuş gibi toplumda bir algı var. Böyle bir şey yok. Biz kaynakları eşit şekilde paylaştırıyoruz. Herkese bu ülkenin kaynakları  eşit şekilde veriliyor. Engelli vatandaşlarımızın da daha iyi şartlarda yaşam sürmeleri ve onları daha çok sosyal hayatın içinde yer almalarını sağlamakta hepimizin görevi.”dedi. Yapılan konuşmaların ardından Çerkezköy’ün önde gelen müzisyenlerinden Hayrettin’in okuyup çaldığı canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

DANS ETTİLER

Gecenin en ilgi çeken anları ise canlı müzik çalmaya başladığında engelli vatandaşlar Belediye Başkanı Vahap Akay ve eşi Gülhis Akay’ı dansa kaldırması oldu. Daha sonra halaylar çekildi, Tekirdağ karşılaması oynadılar. Gecede bir de Ümit Pıtırlı adındaki bir engelliye sürpriz yapılarak yaş günü kutlandı. Vali Enver Salihoğlu ve Belediye Başkanı Vahap Akay engellilerle gece boyunca tek tek ilgilendi.

Haber/Seyit SÜREN