Bayır Bucak'dan selam var!

Çerkezköy'de bir hafta gibi kısa sürede toplanan yardımlar Cuma günü TIR'lara yüklenerek Suriye'ye doğru yola çıkmıştı. Yardımlar, Tertip Komitesi üyeleri eşliğinde bizzat Bayı

GÜNDEM 6.12.2015 14:14:00 0
Bayır Bucak

Önceki Cuma namazı sonrası Çerkezköy Belediye Meydanı’nda Türkmen Mücahitlere ve Suriye'deki Bayır Bucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere kurulan yardım çadırında toplanan yardımlar Perşembe gününden itibaren TIR’lara yüklenerek, Suriye’ye doğru yola çıkmıştı. Hatay Yayladağı’ndaki Türkmen yetkililerine ulaştırmak üzere gönderilen yardımlar yerine ulaştı. Büyük bir sevinçle gelen yardımları alan yetkililer, Tekirdağ ve Çerkezköy’e selamlarını göndererek, yapılan yardımlar için teşekkür etti.

YARDIMLAR TUTANAKLA TESLİM EDİLDİ

Çerkezköy halkının sefer olup büyük ilgi gösterdiği Bayırbucak Türkmenleri’ne yardım kampanyası için toplanan yardımlar, sahiplerine teslim edildi. Çerkezköy Belediye Meydanı’nda 27 Kasım Cuma günü başlatılan ve 4 Aralık Cuma günü sona eren Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Kampanyası kapsamında toplanan yardımlar, kampanyayı organize eden Tertip Komitesi tarafından Hatay’ın Yayladağ ilçesinde bulunan Suriye Türkmen Meclisi Koordinasyon Ofisi’nde yetkili Usame Solak’a imzalanan tutanak karşılığında teslim edildi. İmzalanan tutanakta şu ifadelere yer verildi: “27/11/2015 tarihinde Tekirdağ ili Çerkezköy ilçesi Belediye Meydanı’nda ‘Milli Davaya Çerkezöy’den Milli Yardım’ kampanyası kapsamında toplanan gıda, giyim, battaniye, yatak vb. toplanan her türlü insani ihtiyaç malzemeleri 0001’den başlayıp, 0850’de biten yardım makbuzlarının birer örneği ile birlikte Hatay’ın Yayladağ ilçesinde bulunan Suriye Türkmen Meclisi görevlisi Usame Solak’a teslim edildi. Teslime ilişkin bu tutanak tutularak imza altına alındı.”

SIFIR NOKTASINA KADAR GİTTİLER

Suriye Türkmen Meclisi sorumlusu Usame Solak’a teslim edilen yardım malzemeleri ardından Suriye'nin Türkiye'ye sıfır noktasında bulunan Pullu Yazı Hudut Karakolu'na götürüldü. Yardımlar karakola götürülürken, Tertip Komitesi’de eşlik etti. Burada Kızılay yetkilileri teslim aldıkları yardım malzemelerini boşaltırken, ulaştırılacak Türkmenler’in ihtiyaçlarına göre ayrılarak, sınıflandırıldı.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR

Bir taraftan yardım malzemeleri teslim edilirken diğer yandan Tertip Komitesi üyeleri 2. Sahil Tümen Komutan Yardımcısı Alparslan Çelik ile bir araya geldi. Alparslan Çelik, Çerkezköy Heyeti’ne yardımların toplanmasından ulaştırılmasına kadar emeği geçen herkese teşekkür ederken, “Türkmen kardeşlerinden yardımını esirgemeyen duyarlı Türk halkına, Tekirdağ halkına ve Çerkezköy halkına teşekkür ederiz.”ifadelerini kulandı.

ABDULHAMİT TUGAYI MÜCAHİTLERİNİN İHTİYAÇLARI KARŞILANACAK

Çerkezköy'den giden yardımların Abdülhamit Tugayı mücahitlerinin ihtiyaçlarını karşılayacağını ifade eden Türk Komutan Alparslan Çelik,  ayaküstü görüştüğü Tertip Komitesi üyelerine, Türkmen Dağı'ndaki çatışmaların alevlendiğini belirterek cepheye geri döndü. Sınırdaki teslimatın ardından tekrar Yayladağı’daki Suriye Türkmen Meclisi’ne gelen Çerkezköy Heyeti burada Suriye Türkmenleri Meclisi Danışma Kurulu Üyesi  İsmet Bozoğlan ve Muhittin Silo ile görüştüler.

HER ÇOCUK TÜRKİYE SEVDASI İLE BÜYÜR

Suriye'de doğan her Türk çocuğunun doğarken Türk sevgisiyle ve Türk özlemiyle doğduğunu ifade eden Suriye Türkmenleri Meclisi Danışma Kurulu Üyesi  İsmet Bozoğlan, “Suriye Türkmenleri için Türk ve Türkiye çok büyük anlam ifade eder Suriye'de doğan her çocuk Türk ve Türkiye Sevdası ile büyür.”diye konuştu.

BİR TARAFTAN ESED BİR TARAFTAN PYD ZULMÜ

Ziyaret sırasında Suriye’deki Türkmenlerin yaşadıklarına dikkat çeken Türkmenleri Meclisi Danışma Kurulu Üyesi  İsmet Bozoğlan, Suriye'deki savaşın başlamasından bu yana bir taraftan Esed zulmü ile ezilen Türkmenler, diğer taraftan da PKK'nın Suriye'deki kolu PYD ile İran’ın PEJAK’ı ile mücadele ederken bütün bunların üstüne bugünlerde Rusya'nın da Suriye saflarında yer alarak Türkmenlere yaptığı insanlık dışı saldırılar, bombalarla karşı karşıya kaldıklarını anlattı. Bozoğlan, “Türkiye ve Türk halkı Türkmenlerin bu haklı davasında maddi manevi her daim yanlarında yer aldı. Türk halkının gönderdiği yardımlar Türkmenleri fazlasıyla memnun etti. Buraya yardım ulaştıran herkese sonsuz teşekkürlerimizi ediyoruz.”dedi.

BAYIR BUCAK İKİNCİ ÇANAKKALE

Duygusal konuşmaların yapıldığı toplantıda Bozoğlan Çerkezköy Heyeti’ne şunları anlattı: “Milletimizin bize göndermiş olduğu insani yardımlarla buradaki Türkmen kardeşlerimizin her türlü ihtiyacı karşılanmaktadır. Bizim burada ihtiyacımız olan tek şey ise ağır silahlar ve askeri mühimmat dışında hiçbir şeye ihtiyacımız yoktur. Zalim Esed'in insanlık dışı saldırılarının karşısında duracak gençlerimiz maalesef eğitimli donanımlı değiller. Ama onlardaki Türklük ve vatan sevdası Esed'in ve Rus askerinin elindeki silahlar dan daha güçlü. Abaklı Köyü’nde oluşturduğumuz şehitlik adeta ikinci Çanakkale'yi andırıyor. İşte onun için Suriye'deki Bayır Bucak mücadelesi ikinci Çanakkale diyoruz.”

SURİYE’DEKİ ZULMÜ ANLATAN KİTAP HEDİYE ETTİLER

Tertip Komitesi’nin ziyaretinde Suriye Türkmenleri Meclisi Danışma Kurulu Üyesi İsmet Bozoğlan, Suriye Türkmenlerinin anlatıldığı ‘Kendi Penceremden Türkmen meseleleri’ adlı kitabı imzalayarak Tertip Komitesi Başkanı Şaban Kardeş’e hediye etti. Tertip Komitesi’nde yer alan Erbay Bekiroğlu, Vedat Deniz, Osman Öğütçü ve Barış Uyar iki günlük Hatay ziyaretinin ardından Çerkezköy halkının emanet ettiği yardım malzemelerini en yetkili kişilere ulaştırarak döndü.

Haber/ Abdulhamit ALBEZ- Ahmet KARDEŞ