Akay: Sağlık birimi sayısını artırabiliriz

Çerkezköy Belediyesi'nin yeni Sağlık İşleri Müdürlüğü'nü ziyaret eden Belediye Başkanı Vahap Akay, bir yandan birimin işleyişi hakkında bilgi alırken, bir yandan da birimin eksikleri hak

GÜNDEM 3.12.2015 17:29:00 0
Akay: Sağlık birimi sayısını artırabiliriz

Ziyarette Çerkezköy milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan da Belediye Başkanı Vahap Akay’a eşlik etti. Yeni hizmete açılan Sağlık Birimi Müdürlüğü’nün halk üzerinde bıraktığı etkiyi merak eden Başkan Akay, konuyla ilgili Sağlık İşleri Müdürü Şevket Halimoğlu’ndan bilgi aldı. Yapılan hizmetlerden halkın çok mutlu olduğunu kaydeden Halimoğlu, “Vatandaşlar bize gelerek sürekli memnuniyetlerini dile getiriyor. Burada belediye personelinin haricinde vatandaşların enjeksiyon, pansiyon, serum takma, tansiyon ölçme ve ilk yardım ihtiyaçlarına da müdahale ediyoruz. Evlere sağlık hizmeti götürüyoruz. Mobil hemşire hizmetimiz var. Yatalak, felçli ve kanser hastalarımıza evlerinde hizmet veriyoruz” dedi.
DOKTOR EKSİĞİMİZ VAR
Sağlık Birimi’nin gödüğü ilgiden memnun olduğunu söyleyen Başkan Akay, “Peki birime doktor gerekiyor mu?” diye sordu. Doktorun gerekliliğine işaret eden Halimoğlu, “5 tane engelli öğrencimiz var. Her gün okullarına götürüp getiriyoruz. 3 tane engelli hastamız var ve her gün fizik tedaviye götürüp getiriyoruz. 6 ay süreyle taşınıyorlar 2’si Özel İrmet Hastanesine bir tanesi de Özel Optimed hastanesine götürülüyor. Kasım ayının ikisinde buraya geldik ve o günden bugüne kadar 10 hastaya da 78 kez gidildi. Bize gelen hasta sayısı da 71 kişi. Tansiyon, enjeksiyon, pansuman ve serum takma hizmetleri verildi” ifadelerini kullandı.
AMBULANS TALEBİ ALIYORUZ
Sağlık ile ilgili farkındalığın artması gerektiğini söyleyen Başkan Akay, “Sağlık birimimiz, adeta sağlık ocağı kıvamında. Sağlık birimimizin ileride sayısını artırabiliriz. Bunun yanında ambulans konusunda da çok sayıda talep alıyoruz. Bu konuda da elimizden geleni yapacağız” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ