Çerkezköy'de yer altı ve katlı otopark alanları oluşturuldu

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Aralık ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

GÜNDEM 3.12.2015 17:26:00 0
Çerkezköy

Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantıda Şelaleli Park’ın olduğu bölgeye iki katlı yer altı otoparkı ve Akbank’ın arkasındaki alana ise katlı otopark yapılabilmesi için Plan ve Proje Müdürlüğü’nün hazırladığı plan tadilatı talebi oy birliği ile kabul edildi.

Açılış ve yoklama ile başlayan Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantısı Belediye Başkanı Vahap Akay’ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlaması ile devam etti. Ardından bir önceki Meclis toplantısında İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen Çerkezköy ilçesi sınırları içerisindeki muhtelif parsellerdeki Belediye hisselerinin satışı görüşülerek, 4 adet hisse satışı oy birliği ile kabul edildi. 

EVSEL KATI ATIK ÜCRETİ BELİRLENDİ
Belediye Meclisi’nin Aralık ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu gündemin son maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 25.11.2015 gün ve 1466 sayılı ‘Evsel katı atık toplama, taşıma ve bertaraf ücretinin yeniden belirlenmesi’ talebi Tarife Komisyonu’nu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. Tarife Komisyonu tarafından Belediye Meclisi’ne sunulan sayılı ‘Evsel katı atık toplama, taşıma ve bertaraf ücretinin yeniden belirlenmesi’ ile ilgili rapora göre meskenlerde su kullanımına göre 2016 yılı evsel atık ücreti 0.40 TL/M3 olurken, devlet ve özel hastanelerde yatak sayısına göre aylık 2 TL, aile sağlık merkezleri, özel sağlık polikliniklerinde doktor sayısına göre aylık 10 TL, okullar, kreşler, dershaneler, sürücü kursları vb. yerlerde aylık 20 TL, fabrikalarda personel sayısına göre aylık 3 TL, hipermarket, market, toptan gıda, alışveriş merkezleri, kantin, beyaz eşya, mobilya mağazaları, nalburiye vb. iş yerlerinde aylık 0.10 TL/M2, kahvehaneler, park ve çay bahçeleri, düğün salonları aylık 0.10 TL/M2, akaryakıt istasyonları aylık 100 TL, resmi ve özel bankalar aylık 150 TL, bakkal, aktar, büfe, manav, konfeksiyon, ayakkabıcı, berber, kuaför, emlakçı vs. aylık 10 TL, kapalı her nevi depolar aylık 15 TL, mesken olarak kullanılan binalarda su bedeli ile birlikte alınmasına, fabrika ve her nevi iş yerlerinden yıllık olarak iki eşit taksit halinde tahsil edilmesine, kamu kurumlarından, ibadethanelerden, engelliler derneğinden, gazi ve muharipler derneğinden, devlet okul ve yurtlarından evsel atık ücreti alınmamasına karar verildi.