Tekirdağ'da şifa ormanı!

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde 23 farklı türde 30 bin fidan dikilerek 'Şifa Ormanı' oluşturuluyor.

GÜNDEM 3.12.2015 17:03:00 0
Tekirdağ

Orman Genel Müdürlüğü işbirliği ile NETAŞ sponsorluğunda Şarköy ilçesinde bağlı Gaziköy mahallesinde 30 bin fidan toprakla buluşturuluyor. 10 hektar alanda oluşturulan Şifa Ormanı’na 23 çeşit ağaç dikileceği belirtildi. Yaban hayatını korumak, köylülere yeni iş olanakları sağlamak, doğayı erozyon gibi doğal afetlerden korumak amacıyla oluşturulan Şifa Ormanı’nında ilk fidan törenle dikildi. Gaziköy mahallesinde düzenlenen fidan dikme törenine, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, Şarköy Kaymakamı Hamdi Üncü, NETAŞ Genel Müdürü Müjdat Altay, Tekirdağ Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun, NETAŞ yetkilileri ve Gaziköy mahallesi sakinleri katıldı.

VALİ SALİHOĞLU DA KATILDI
Fidan dikim töreni öncesinde açıklamalarda bulunan NETAŞ Genel Müdürü Müjdat Altay, böylesine bir projenin sponsoru olmaktan memnun olduğunu belirterek, Vali Enver Salihoğlu’na, İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere’ye ve Gaziköy sakinlerine müteşekkir olduğunu söyledi. Vali Salihoğlu ise, şifa ormanı projesinin önemli bir proje olduğunu söyleyerek "Evet, Şifa Ormanı projesi Trakya Bölgesi için eşi benzeri olmayan, çok önemli bir proje. Yabani hayatı korumak adına, doğayı özellikle erozyon gibi afetlerden korumak adına, köylülerimize yeni iş olanakları sağlamak adına muazzam bir proje. Bu muazzam proje için İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Bey’e ve NETAŞ Genel Müdürü Müjdat Altay’a teşekkürlerimi iletiyorum. Şifa Ormanının bölge halkı için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kaydetti.
Konuşmaların ardından Şifa Ormanı’ndaki ilk fidanı Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu toprakla buluşturdu. Daha sonra NETAŞ Bölge Müdürü Müjdat Altay ve İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere de fidanlarını dikti.
Töreninin sonrasına Gaziköy mahallesi sakinlerine, fidan hediye edildi.