TSK sözleşmeli erbaş alacak

Çerkezköy Merkez Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türk Silahlı Kuvvetleri, "Mahallinden Sözleşmeli Er Temini" yoluyla sözleşmeli erbaş ve er alacak.

GÜNDEM 1.12.2015 14:58:00 0
TSK sözleşmeli erbaş alacak

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Merkez Komutanı Piyade Binbaşı Fuat Dönmez, “30 Kasım 2015 tarihinde başlayan Sözleşmeli Erbaş ve Er Temini 8 Aralık 2015 tarihine kadar devam edecek. Başvuru koşullarını taşıyan ve Sözleşmeli Erbaş ya da Er olarak Türk Silahlı Kuvvetleri saflarında yer almak isteyen 20-25 yaş arasındaki gençlerimizin istenilen belgelerle birlikte 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı’na müracaat etmeleri gerekiyor. Aday alımı kapsamında sınav da 10 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilecek” dedi.
ARANAN BAŞLICA ŞARTLAR
“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak”, “En az ilköğretim mezunu olmak”, “20 yaşından küçük, 25 yaşından büyük olmamak”, “Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak”, “Taksirli suçlar hariç olmak üzere bir suçtan bir ay veya daha fazla hapis cezası ile mahkum olmamak.”

7 YIL SONRA MEMUR OLMA HAKKI KAZANACAKLAR
Adaylarda askerlik yapma şartının aranmadığını ifade eden Merkez Komutanı Piyade Binbaşı Fuat Dönmez, “3 yıl boyunca sözleşmeli erbaş ya da sözleşmeli er olarak görev yapanlar, askerlik görevlerini de yerine getirmiş sayılacaklar. Alım işlemlerinin ardından adaylarla ön sözleşme yapılacak. Bu süre zarfında acemilik eğitiminden geçecek olan adaylarla daha sonra sözleşme imzalanacak. 7 yıl sözleşmeli olarak TSK bünyesinde görev yapanlar, 7 yıl sonunda kamuda uygun başka bir pozisyona geçiş yapma hakkına da kavuşmuş olabilecek” ifadelerini kullandı.
45 GÜN YILLIK İZİN HAKKI
TSK bünyesinde görevlendirilecek olan sözleşmeli erbaş ve erlerin 30 gün kanuni, 15 gün de mazeretli olmak üzere toplam 45 gün izin hakkı bulunduğunu kaydeden Merkez Komutanı Piyade Binbaşı Fuat Dönmez, “Sözleşme süresini tamamlayarak TSK’dan ayrılanlara, hizmet sürelerine göre tazminat ödenecektir” diye konuştu.                                     

Haber / Ahmet KARDEŞ