Gaz'a basarken dikkat!

Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES), 30 Kasım Pazartesi günü devr

GÜNDEM 27.11.2015 17:35:00 0
Gaz

Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü ve içerdiği uygulamalar ile vatandaşların can ve mal güvenliğinin yanı sıra birçok hizmeti de beraberinde getiren Kent Güvenlik Sistemi (KGS) ve Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES), pazartesi günü resmi olarak faaliyete giriyor.

AMAÇ KAZALARI ÖNLEMEK

Projedeki amacın vatandaşların trafik kurallarına sadakatini artırarak kazaları önlemek, can ve mal kaybının önüne geçmek, asayiş ve güvenliği sağlayarak daha güvenli ve mutlu bir şehir oluşturabilmek olduğunu belirten Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt,
Çorlu’da vatandaşların trafik kurallarına uyma oranlarının birçok yerleşim biriminden daha yüksek olduğunu belirterek, "TEDES ile kavşaklarda trafik ışıklarına uyulması ve kırmızı ışığın ihlal edilmemesi, trafik işaret ve levhalarına uyulması önemli. TEDES ve benzeri sistemlerin uygulandığı yurt dışı ve yurt içi noktalarda ölümlü trafik kaza sayısında ortalama yüzde 41 oranında azalma kaydedilmiş”dedi.
6 NOKTADA UYGULANIYOR
Sistemin trafik kurallarının ihlallerinde otomatik olarak ihlal yapan aracın ihlal ve sonrasında fotoğraf ve video kaydı aldığı belirten Sarıkurt, bu veriler ışığında emniyet birimlerinin gerekli cezai işlemleri uyguladığını söyledi. Sarıkurt, Çorlu’nun 6 noktasında ‘Kırmızı Işık ve Hız İhlal Tespit Sistemi’nin pazartesi günü hizmete gireceğini ifade etti.
CAN VE MAL GÜVENLİĞİ ÖNCELİĞİMİZ
Sistem hakkında teknik bilgilerde aktaran Sarıkurt, “Proje Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü arasında ortaklaşa yürütülüyor. 3 milyon 800 bin liraya ihale edilerek tamamlanan TEDES projesi kapsamında, 15 bin metre fiber optik kablolama, 6 adet kırmızı ışık ve Hız İhlal Tespit Sistemi (TEDES), 21 adet hareketli ve 65 adet Sabit Güvenlik (MOBESE) Kamerası, 40 adet Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kamerası, 500 metre mesafeli TEDES park ihlal sistemi ve 1 adet Akıllı Kavşak Sistemi (AKS) kuruldu. Sistem ile kişinin hak ve hürriyetlerine dokunulmadan genel asayiş ve huzurun temin edilmesi ve halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve kaza oranlarını aşağıya çekmesini planladık” diye konuştu.