Halk oyunlarına gönülden bağlılar

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Halk Oyunları ekibi, Bulgaristan'da düzenlenecek olan Balkan Halk Dansları yarışmasına katılacak.

GÜNDEM 27.11.2015 14:46:00 0
Halk oyunlarına gönülden bağlılar

Çalışmalarını Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde eğitmenler Serhat Ayaz ve Nurşah Ayten öncülüğünde gerçekleştirilen Halk Oyunları ekibi, öğretmen, mühendis, esnaf, memur ve sağlık gibi farklı sektörlerde çalışan kişilerden oluşuyor. Burhan Öztürk’ün de düzenlemeden sorumlu olduğu 30 kişilik Halk Oyunları ekibi, 29 Kasım Pazar günü Bulgaristan’da gerçekleştirilecek olan Balkan Halk Dansları yarışmasına katılacak.

BAŞARILAR DİLEDİ
Balkan Halk Dansları yarışmasının Avrupa Folklor Festivaller Federasyonu Birliği tarafından organize edildiğini belirten Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, “Halk Oyunları ekibimiz bu önemli organizasyonda ilçemizi başarıyla temsil edecektir. Kendilerine şimdiden başarılar diliyorum” diye konuştu.

KENDİ İMKANLARI İLE GİDİYORLAR
Son çalışmasını önceki gün Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştiren ekip, 28 bugün Belediye Meydanı’ndan Bulgaristan’a gidecek. Tamamen kendi imkanları ile Bulgaristan’daki yarışmaya katılıp, Çerkezköy’ü temsil edecek olan ekip, Pazar akşamı geri dönecek.
Haber / Ahmet KARDEŞ