Emekler ortaya çıkmaya başladı

Çerkezköy Belediyesi tarafından kültür sanat faaliyetleri kapsamında düzenlenen Çini Kursu'nda kursiyerlerin el emeği ürünleri ortaya çıkmaya başladı.

GÜNDEM 27.11.2015 13:54:00 0
Emekler ortaya çıkmaya başladı

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 13 farklı branşta açılan kurslardan  olan Çini Kursu’na yabancı uyruklu kişilerinde bulunduğu 24 kursiyer katıldı.

Amfi Tiyatro’da düzenlenen Çini Kursu’nda Kurs Eğitmeni Emel Basut Gemici'nin öğrettiklerini  kursiyerler pratiğe dökmeye başladı. Gemici, bu sanatın inceliklerini öğrenebilmek için en az iki yıl kursa devam edilmesi gerektiğini belirterek, “Çini sanatı için el becerisi gerekir. Özel bir yetenek gerekiyor ancak teknik ile de öğrenilebilir. Çini süslemenin de kendine göre aşamaları var.

İlk aşamada kağıt üzerine çizim ile başlıyoruz. Daha sonra nüans vermeyi öğretiyoruz. Dersler, Türk tezhip motifleri, boya özellikleri, fırça tutuş şekilleri, obje üzerinde desen çalışması, çizgileri hareketlendirme şeklinde devam ediyor. Bir yıl içinde kursiyerlerimiz ancak çizim ve boyamayı kavrıyor, ustalık için kursa birkaç yıl devam edilmesi gerekiyor” dedi.