Akay sert çıktı: Cevap verin!

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Pınarça Deresi'nde ıslah çalışmaları kapsamında Hükümet Caddesi üzerinde bulunan köprünün yıkılarak yeniden ihtiyacı karşılayacak şekilde

GÜNDEM 26.11.2015 16:59:00 0
Akay sert çıktı: Cevap verin!

Kendilerine 4 ay önce gönderdiğimiz yazıyla köprüyü yapıp yapmayacaklarını sorduk. Fakat bu yazımıza dahi cevap verme tenezzülünde bulunmadılar. Yapmayacaklarsa bile bize bir cevap versinler. Biz de başımızın çaresine bakalım” dedi.

KÖPRÜ NE ZAMAN YAPILACAK?

Başkan Vahap Akay, “DSİ yetkilileriyle görüştüğümüzde mevcut köprünün yerine yenisinin yapılması için bizden köprünün altından geçen içme suyu ishale hattını yenilememiz istendi. Sonra da köprünün yıkılıp yenisinin yapılacağını belirttiler. Biz içme suyu hattımızı yeniledik. Çalışmalarımızı tamamladığımızı ve köprüyü yapmaları konusunda kendilerine yazı da yazdık. Ancak o günden bu yana bir yıl geçmesine rağmen DSİ tarafından köprünün yapımı konusunda her hangi bir çalışma olmadı” dedi.
KÖPRÜYÜ YAPACAKLAR MI YAPMAYACAKLAR MI BİLMİYORUZ
Konuyla ilgili olarak Ağustos ayında DSİ’ye yazı gönderdiklerini dile getiren Başkan Akay, “Aradan 4 ay geçti. Yazılarımıza olumlu ya da olumsuz bir cevap gelmedi. Köprüyü yapacaklar mı yapmayacaklar mı onu da bilmiyoruz. Eğer yapmayacaklar ise bizler kendi imkanlarımız ve Büyükşehir Belediyemizin desteği ile bunu yapalım. Bizi neden oyaladıklarını da bilmiyoruz. Ama bu köprünün yapımı tamamen DSİ’nin işidir” açıklamalarında bulundu.

VALİLİĞE ŞİKAYETTE BULUNACAĞIZ
Başkan Vahap Akay, şöyle devam etti: “DSİ’ye geçtiğimiz günlerde bu konuda bir yazı daha gönderdik. Eğer ondan da bir cevap gelmez ise bu kez durumu Valiliğe şikayet edeceğiz. Mevcut köprü şu anda ihtiyacı hem zor karşılıyor hem de yol seviyesinden aşağıda kaldı. Biz DSİ’nin köprümüzü bir an önce yapmasını istiyoruz. Sanayi kenti olan ilçemiz devamlı nüfus artışı karşısında trafik yoğunluğunun da devamlı artması dolayısıyla mevcut köprü zaman zaman trafik akışını da engeller oldu. Bu nedenle köprünün bir an önce yapılması gerekiyor.”
Haber / Seyit SÜREN

 

 .