Düveler dağıtıldı

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, merkez İlçeye bağlı Deveçatağı köyünde düzenlenen Simental ırkı gebe düve dağıtım törenine katıldı.

GÜNDEM 26.11.2015 14:43:00 0
Düveler dağıtıldı

Vali Civelek, tarım ve hayvancılık kenti olan Kırklareli’nin hayvancılık sektöründe gelişime açık ve hayvancılık sektörünün de geliştirilmesi gereken bir sektör olduğunu belirterek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca üreticilerin hayvancılıktan daha çok gelir elde etmesi, hayvancılığın geliştirilmesi ve hayvancılıkta verimin arttırılması amacıyla önemli destek ve teşvik programlarının uygulandığını ifade etti.


Yapılan açılış konuşmalarının ardından, Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından süt ve et üretimini arttırabilmek için Çek Cumhuriyetinden getirtilen 260 adet Simental ırkı gebe düveler 22 kişiye dağıtıldı.
Gerçekleşen dağıtım törenine, Vali Esengül Civelek’in yanı sıra, Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Belediye Başkan Vekili Adem Sevim, Jandarma Komutanı Albay Selahattin Acara, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, Kaymakamlar, Kurum Amirleri, Belde Belediye Başkanları ve vatandaşlar katıldılar.