Fotoğraf çekmenin inceliklerini öğrendiler

PhotoPlay Fotoğrafçılık Kulübü ve ünlü teknoloji markalarından Sony temsilcileri, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu'nda seminer verdi. Çerkezköy MYO Öğrencileri, semineri

GÜNDEM 25.11.2015 15:37:00 0
Fotoğraf çekmenin inceliklerini öğrendiler

Seminer programına NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Can Burak Şişman, ÇEMYO Öğretim Görevlileri, PhotoPlay Genel Yayın Yönetmi Nihat Karadağ, Sony Türkiye Ürün Müdürü Erdem Sayip, PhotoPlay Tekirdağ İl Temsilcisi Uğur Arslan ve öğrenciler katıldı. Fotoğraf çekmekten vazgeçmemeleri konusunda öğrencileri uyararak konuşmasına başlayan PhotoPlay Genel Yayın Yönetmeni Nihat Karadağ, “Sürekli fotoğraf çekerseniz ancak, iyi bir fotoğrafçı olabilirsiniz. En iyi fotoğraflar, çekim tekniğini geliştirenler tarafından çekilir” dedi.
SOĞUK KANLI OLMAK ÇOK ÖNEMLİ
Karadağ konuşmasının devamında, “Fotoğrafçılıkta soğuk kanlı olmak da çok önemli. Dünyanın en iyi fotoğrafları arasından gösterilen Kevin Carter’in çektiği akbaba ve Afrikalı çocuk fotoğrafını herkes biliyor. O fotoğraf bir anda verilen bir kararla, yaklaşık 100 dolar civarında bir makine ile çekildi.

Demek ki iyi bir fotoğraf çekmek için pahalı makineye gerek yok. Kıvrak zeka ve fotoğrafı göz ile çekmeyi bilmek yeterlidir” ifadelerini kullandı.
MAKİNELER UFALDI
Günümüzde en sık kullanan makinelerin dslr fotoğraf makineleri olduğuna dikkat çekerek konuşmasına başlayan Sony Türkiye Ürün Müdürü Erdem Sayip ise “Teknolojinin ilerlemesi ile beraber 3-4 kilogramlık bu makineler yerini artık hem aynasız hem de daha ufak makinelere bıraktı. Türkiye’de ve Dünya’da bunu en hızlı geliştiren marka ise Sony’dir” dedi. Sunumun ardından öğrenciler özel olarak getirilen makineleri tek tek deneme fırsatı buldu. Seminer sonunda Nihat Karadağ ve Erdem Sayip’e çiçek takdim edildi.
KAZAK GÖLÜ’NDE PRATİK YAPTILAR
Her katıldığı konferans, seminer ve eğitim programında toplu öz çekim yapan PhotoPlay Genel Yayın Yönetmeni Nihat Karadağ, ÇEMYO öğrencileri ile de selfie çektirdi. Seminerin tamamlanmasının ardından ÇEMYO Fotoğrafçılık dersi alan öğrenciler Kazak Gölü’ne giderek, seminerde öğrendiklerini pratiğe dökme şansı buldular.
Haber / Ahmet KARDEŞ