Türkiye'de ilk Kapaklı'da kuruldu

SATİVES Derneği'nin resmen kurulduğunu belirten Dernek Başkanı Erol Buz, "Derneğimiz, bölgemizde faaliyet gösteren, kendi alanında uzman arkadaşlarımızla güç birliği neticesinde oluşmuştur.

GÜNDEM 23.11.2015 10:35:00 0
Türkiye

Dernek kuruluş öncesinde bize çeşitli pencerelerden, öncelikle bölgemizin geçmiş 30 yılını değerlendirme ve gelecek 30 yılına ışık tutma olanağını veren bir dizi çalışmanın ilhamını, bölgemizdeki Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi'nin raporundan aldık. Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyimiz kuruluştan sonra yüksek istişare konseyi olarak eski Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında devam etmektedir” dedi.

YÖNETİMİMİZDE SEKTÖRÜNDE UZMAN ARKADAŞLARIMIZ VAR
SATİVES olarak, tüm ülkeyi ilgilendiren tartışmalara zemin hazırlamaya, derinlik kazandırmaya, uzun vadeli konularda topluma bir vizyon sunulmasına katkıda bulunmaya çalışacaklarını ifade eden Erol Buz, “İş dünyasının bakış açısı ile küreselden yerele sürdürülebilir kalkınma konusunda neler yapılabileceğini ortaya koymaya çalışacağız. Bu konuyu her boyutu ile ele almak üzere aramızda çok değerli kendi sektöründe uzman arkadaşlarımız bulunuyor. SATİVES; insan hakları evrensel ilkelerinin, düşünce, inanç ve girişim özgürlüklerinin, laik hukuk devletinin, katılımcı demokrasi anlayışının, rekabetçi piyasa ekonomisinin kurum ve kurallarının ve sürdürülebilir, çevre dengesinin benimsendiği bir toplumsal düzenin oluşmasına ve gelişmesine katkı sağlamak için kuruldu” dedi.
ATATÜRK’ÜN İLKELERİ DOĞRULTUSUNDA İLERLEYECEĞİZ
Erol Buz konuşmasını şöyle sürdürdü: “SATİVES Mustafa Kemal Atatürk’ün ön gördüğü hedef ve ilkeler doğrultusunda ilerleyecektir. Türkiye’nin çağdaş uygarlık düzeyini yakalama ve aşma anlayışı içinde kadın-erkek eşitliğini siyaset, ekonomi ve eğitim açısından gözeten, iş insanlarının toplumun öncü ve girişimci bir gurubu olduğu inancıyla, yukarıda sunulan ana gayenin gerçekleştirilmesini sağlamak amacıyla çalışmalar gerçekleştirecektir. Dernek mesleki dayanışma alanında faaliyet gösterecektir” ifadelerini kullandı.
ARALIK İTİBARİYLE ÜYE KABULÜNE BAŞLAYACAĞIZ
Türkiye iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesi, istihdam, çalışma hayatı koşulları, eğitim, çevre koruma ve sosyal güvenlik alanlarında iş dünyasında düşünce ve hareket birliğinin sağlanması yönünde çalışmalar yapacaklarını kaydeden Erol Buz, “Değişen piyasa koşullarına uyum sağlamak amacı ile kurs, seminer, konferans ve panel gibi eğitim çalışmaları düzenleyeceğiz. Gereken her türlü bilgi, belge, doküman ve yayınları temin edip, Dokümantasyon Merkezi oluşturacağız. Derneğin amacı ile ilgisi bulunan ve kanunlarla yasaklanmayan alanlarda, diğer derneklerle veya vakıf, sendika ve benzeri sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir amacı gerçekleştirmek için platformlar oluşturulması suretiyle, birlikte projeler yapmak da amaçlarımız arasındadır. Derneğimiz Aralık 2015 itibari ile üye kabulüne başlayacaktır. Derneğimizin resmi web sitesi www.satives.org da 1 Aralık itibari ile hazır olacaktır” dedi.
YÖNETİM'DE KİMLER VAR
Erol Buz, Sanayi Ticaret ve Esnaf Derneği’nin Türkiye’de ilk Kapaklı’da kurulduğuna dikkat çekti. Başkanlığını Erol Buz’un üstlendiği Sanayi Ticaret ve Esnaf Derneği’nin Başkan Yardımcılığı görevine ise Daimi Tavan getirildi. Derneğin Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Demet Eroğlu, Sevgi Aksoy ve Nilüfer Durmaz getirildi. SATİVES Yüksek İstişare Konseyi üyeliklerinde ise “Özkan Yücel, Mızrap Dede, Sevgi Aksoy, Şazender Aktürk, Bülent Çiftçi, Halil İbrahim Kart ve Selda Aytekin” yer aldı.
Haber / Ahmet KARDEŞ