Uluslararası Festivaller Birliği Çorlu'da toplandı

Çorlu Belediyesi'nin ev sahipliğinde Uluslararası Festivaller Birliği'nin 2015 yılı 2. dönem toplantısı Çorlu'da yapıldı.

GÜNDEM 23.11.2015 10:33:00 0
Uluslararası Festivaller Birliği Çorlu

Bir otelde düzenlenen toplantıya, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Uluslararası Festivaller Birliği Başkanı Atilla İpek ile birlikte çok sayıda görevli katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Uluslararası Festivaller Birliği Başkanı Atilla İpek yaptı. Ardından kürsüye çıkan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Uluslararası Festivaller Birliği dönem toplantısına ev sahipliği yapmaktan ve katılımcıları Çorlu'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Baysan,"Yerel yönetimler tarafından gerçekleştirilen festival ve çeşitli kültürel etkinlikler,gerek ülkemizde gerekse de uluslararası boyutta insanları bir araya getirerek, dostluğu ve barışı tesis edecek önemli unsurlardır."dedi.

GÜNLÜK 300 BİN NÜFUSA SAHİP
Çorlu hakkında katılımcılara bilgi veren Baysan, "Belediyeler halka çeşitli hizmetler götürerek vatandaşların refahını ve mutluluğunu sağlamaya çalışan kamu kurumlarıdır. Sanayi kenti olan Çorlu günlük 250-300 bin arasında değişen nüfusa sahiptir ve özellikle iş göçüne dayalı hızlı bir nüfus artışı vardır. Ancak yurdumuzun 81 ilinden gelip şehrimize yerleşen vatandaşlarımız Çorlu'da büyük bir birliktelik içinde huzurla yaşamaktadır. Kültürel çeşitliliğimiz en büyük zenginliğimizdir."dedi.
Ardından diğer katılımcılar uluslararası festivallerin ülke tanıtımındaki etkisi ve festivallerin sürekliliğini sağlamak için yerel yönetimlerin katkısı temasına vurgu yaptı. Oturumun ardından ilçe turu düzenlendi. Katılımcılar Gölbaşı ve Cumhuriyet Parkları, Çorlu Tarihi Belediye Binası ve Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tesislerini ziyaret etme imkanı buldular.Uluslararası Festivaller Birliği toplantısının 2. oturumunda ise 2015 yılı uluslararası festivalleri değerlendirilirken, kesinleşen 2016 festivalleri tarih planlaması yapıldı. Misafir belediyelere ait festivallerinin tanıtımının da yapıldığı birlik toplantısı Uluslararası Festivaller Birliği'nin yenilenmekte olan internet sitesinin demo sunumu hakkında değerlendirmelerin yapılması ile son buldu.