Karacalar: Üyelere ihtiyacımız var

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Çerkezköy Şubesi, 'Birlik,Beraberlik ve Dayanışma' yemeği düzenledi. ÇYDD Çerkezköy Şube Başkanı Selda Karacalar, aktif olarak görev yapacak

GÜNDEM 23.11.2015 10:12:00 0
Karacalar: Üyelere ihtiyacımız var

ÇYDD tarafından Güneşler Otel’de düzenlenen ‘Birlik,Beraberlik ve Dayanışma‘ yemeğine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, belediye meclis üyeleri ile dernek üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşan ÇYDD  Çerkezköy Şube Başkanı Selda Karacalar, Çağdaş Yaşamı destekleme Derneğinin ülke insanın çağdaş uygarlık düzeyine çıkması için bilgi ve becerilerini ortaya koyan gönüllü çalışan bir sivil toplum örgütü olduğunu söyledi.Karacalar, "Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak amacını güden,ülkenin ‘çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmasını’ ülküsü için bilgi, beceri ve deneyim birikimiyle,gönüllü çalışan bir sivil toplum örgütüdür.”dedi.

ÇOÇUK,KADIN VE İNSAN HAKLARINA SAYGILI
Karacalar, şöyle dedi: "ÇYDD, evrensel, çocuk,kadın ve insan haklarına saygılı,demokratik,laik bir toplum ve sosyal hukuk devleti düzeninin gerçekleştirilmesi , korunması, geliştirilmesi, bireylerin hukuksal, siyasal, ekonomik, kültürel, toplumsal, fiziksel konumunun geliştirilmesi, tüm insan hakları ve özgürlüklerinden yararlanmalarının sağlanması,toplumda çevre sorunları ve kültürel mirasımızla ilgili duyarlılığın arttırılması ve çevre bilincinin yerleştirilmesi öncelik taşır.

Bu öncelikler kapsamında genel merkezimizin üye ve gönüllü sayısının arttırılması yönünde yapmış olduğu bazı çalışmaları var.Sizlerin de yemek davetiyelerinde görmüş olduğunuz üzere bu kampanya ya yönelik bir sloganımız var oda ‘ÇYDD Üye Ol,Gönüllü ol’dur.Bu çerçevede derneğimizin şubelerinde aktif olarak görev yapacak,eğitim ve burs birimlerinde yer alacak,genel merkez yönergeleri çerçevesinde çalışmalar yapacak,bağışçı sayımızı arttırıcı faaliyetlerde bulunacak üyelere ihtiyaç duymaktayız.Biz inanıyoruz ki bu kapsamda,şu anda var olan üyelerimize destek olmak için katkıda bulunmaktan çekinilmeyecektir.Her bir üyenin yeni bir üye kazandırması projesini hayata geçirmek istiyoruz ve bu konuda sizlerden desteklerinizi bekliyoruz.”diye konuştu.

SAYLAN ANLATILDI
Karacaların konuşmasının ardından Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin kurucusu olan ve 25 yılda genel başkanlığını yapan merhum Prof.Dr.. Türkan Saylan’ın yaşamı ve ÇYDD ile ilgili çalışmaları 20 dakikalık bir slayt gösterimi sunumu yapıldı.
ÇYDD DENİNCE AKLIMIZA TÜRKAN SAYLAN GELİYOR
Slayt gösterisinin ardından kısa bir konuşma yapan  Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği denince akla ilk önce bu derneğin kurucusu olan  Atatürk ilke ve devrimlerine gönülden bağlı olan ve iki yıl önce aramızdan ayrılarak ebediyete intikal eden çağdaş Türk kadını Prof. Dr. Türkan Saylan geliyor.Saylan yaşamı boyunca çağdaş yaşamı destekleme derneğine bir siyasi oluşum içinde bulundurmadı ve tüm hizmetleri de bazı siyasiler tarafından görmezden gelindi.Bizler ,her zaman Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin çalışmalarına destek olduk ve olmayı da sürdüreceğiz.ÇYDD ülkemizde çağdaş eğitiminde oncusu olan bir sivil toplum kuruluşudur ayrıca ÇYDD ülkemizin örnek bir sivil toplum kuruluşudur.”dedi.
Haber/Seyit SÜREN