Çiftçinin yüzünü güldürecek proje

Süleymanpaşa Belediyesi, Trakya Kalkınma Ajansı'ndan "Serada çiçekçilik fizibilitesi" çalışmasıyla 50 bin lira destek almaya hak kazandı.

GÜNDEM 19.11.2015 14:03:00 0
Çiftçinin yüzünü güldürecek proje

Trakya Kalkınma Ajansı’nda gerçekleştirilen imza törenine Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ile Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin katıldı. Bu projenin  bölge için önemli olduğunu belirten Eşkinat, "Bazı muhtarlarımızın talebi ve yaptığımız araştırmaların doğrultusunda bir veya iki ürünü sıfırdan ürettirip yaygınlaştıracağız. Biz bölgemizde bunu denemeye başlayacağız. Bu çalışmada bizim alt yapımız olacak. Bölgemizde tarımsal çeşitliliği arttırmayı hedefliyoruz. Tarımsal kesimin çiçek, kesme çiçek, ekimlik çiçek ve diğer süs bitkileri yetiştirilmesi için teşvik oluşturacağız. Ayrıca belediyemiz bunun alıcısı olacak. Bunun güvencesini veriyoruz. Bu önemli bir teşvik olacak. Örnek modeller oluşturarak çevre il ve ilçelere de örnek olmak istiyoruz.” dedi.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise, "Yaklaşık 50 bin liralık fizibilite çalışması desteği sağlıyoruz. Bu çalışmanın ardından yatırım desteği daha kolay gelecektir. Birden yatırıma girmektense bunun alt yapısını görmek gerek. Bunu hocalarımız, uzmanlarımız araştıracak. Bilimsel veriler ve analizlerle bunu ortaya koyacağız. Proje ve destekteki amacımız çiftçilerimize örnek olarak daha küçük alanda daha verimli ürünlere yönlendirmektir. Çiftçimize 1-2 dönüm gibi küçük alanlarda çok daha fazla kazandırmaya yönelik projenin başarıya ulaşacağına ve sonrasında da Süleymanpaşa Belediyesi ile işbirliğimizin devam edeceğine inanıyoruz.”
Konuşmaların ardından Eşkinat ve Şahin, protokolü imzaladı.