Çöp Taksi dönemi

Çerkezköy Belediyesi, 'Çöp Taksi' uygulamasını başlattı. Bu uygulama ile vatandaşların ve esnafın sokak aralarına bıraktığı çöpler hemen toplanacak, görüntü ve çevre kirliliğinin orta

GÜNDEM 19.11.2015 13:48:00 0
Çöp Taksi dönemi

Çerkezköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, kasasında 3 metreküp kapasiteli dorse olan kamyoneti çöp toplama aracına çevirdi. Dorse, taksi rengi olan sarıya boyandı ve çevresine de taksilerin işareti olan sarı-siyah kutucuklar konuldu. 'Çöp Taksi' adı verilen bu kamyonetle ekipler, sokak aralarında biriken veya esnafın kötü koku üreten atıklarını toplayarak, görüntü kirliliğinin önüne geçmeyi planlıyor.

İki hafta önce çalışmaya başlayan ve vatandaşların belediyeye yaptığı çöp ihbarlarını da anında bu araçla gideren Çerkezköy Belediyesi, 'Çöp Taksi' sayısını artırmayı planlıyor. Çöp Taksi uygulamasını ilk etapta bir adet üç metreküplük araç ile yaptıklarını belirten Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay, "Aracımız çarşı merkezinde gün boyu dolaşacak. Sabit çöp konteynerleri özel durumlarda hemen doluyor ve Çöp Taksilerimiz devreye giriyor. Çöp Taksi haftanın altı günü 08.00-18.00 saatleri arasında çalışıyor. Vatandaşlarımızın bu saatler arasında 444 88 59 numaralı çağrı merkezini aradıklarında hizmetten faydalanabilecekler. Başlatmış olduğumuz bu uygulama Türkiye’de birkaç belediyede var. Ancak bu çalışma mantığı biraz farklı. Örneğin İstanbul’da bir belediye bu uygulamayı yürütüyor. Büyük çöp kamyonlarının giremediği dar sokaklarda hizmet vermek için çalıştırılıyor. Biz Çerkezköy Belediyesi olarak vatandaşlarımızın çağrısı ve talebi üzerine de hizmet veriyoruz. İlçemizde bu uygulamayı yaklaşık iki hafta önce hayata geçirdik.” dedi. 

OLUMLU TEPKİLER GELDİ
Uygulama başladığı günden beri her gün yaklaşık dört veya beş çağrı aldıklarını belirten Akay” Pilot olarak başlattığımız bu çalışma ile gerek esnafımızdan, gerekse vatandaşlarımızdan çok güzel tepkiler aldık. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda ihtiyaç halinde araç sayısını artırabiliriz. Ayrıca iki adet kaba atık toplayan damperli aracın da hizmete girdi."dedi.