23 yıllık sorun çözüldü

Edirne'nin Sarıcapaşa Caddesi'nde 23 yıldır üst katlarda yaşanan su sıkıntısı Edirne Belediyesi Su ve Kanalizasyon ekiplerinin çalışması sonucu giderildi. Basıncın düşük olmasından dolayÄ

GÜNDEM 19.11.2015 13:41:00 0
23 yıllık sorun çözüldü

Göreve geldiği günden itibaren kentte yaşanan alt yapı sorunlarına çözüm bulmak için çaba sarf ettikleri ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Üzülerek söylüyorum ki, şehir şebekesinde 1934 yılından kalmış su boruları mevcut. Göreve geldiğimiz günden itibaren alt yapıda yaşanan sorunları tek tek tespit ettik” dedi. Sarıcapaşa Mahallesi’nin de kullanılan şebeke borularının oldukça eski olduğuna değinen Gürkan, “Mahalle halkının 23 yıldır yaşadığı sorunu çözüme kavuşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Borular çok eski ve basınç çok düşük olduğu için üst katlarda oturan vatandaşlarımıza su çıkmıyordu. Su ihtiyacını karşılamak zorunda olduğumuz mahalle halkı suyun gelmesi için gece 12.00’yi bekliyordu” diye konuştu.

“UTANÇLARIMIZDAN KURTULACAĞIZ”
Yaşanan bu sorunu çözüme kavuşturmak için eski şebekenin yerine 110 mm PVC boru döşenerek, mahalle halkının 1992 yılından beri yaşadığı sorunun çözülmüş olduğunu ifade eden Gürkan, “Belediyenin muhtelif yıllarda kendi imkânlarıyla şebekenin yaklaşık 100 km’sini yenilediğini tespit ettik. Şebekemizde 1934 yılından kalan borular mevcuttur. Bu nedenle içme suyu şebekesinin sıfırdan komple yenilenmesi kararını aldık ve İller Bankası ile içme suyu şebekesi için ön fizibilite çalışmalarını tamamlayıp proje ihale dosyasını hazırladık. İller Bankası tarafından 09.04.2015 tarihinde proje ihalesi gerçekleştirildi. 3 Etaplık projenin ilk etabı tamamlanmış olup, 2. Etap çalışmalarına başlandı. Proje tamamlandıktan sonra en kısa sürede yapım işine başlanacak. 1 yıl sonra tamamlanması düşünülen bu projeyle, kanserojen olmayan, oldukça sağlıklı borularla içme sularını Edirnelilerin evlerine ulaştıracağız.” dedi.