2 bin yıllık tarih ele geçti

Tekirdağ'da jandarma ekipleri, 5 aylık teknik takibin ardından tarihi eser bulunduğu belirtilen iki adrese baskın yaptı. Bu evlerde yapılan aramalarda çok sayıda tarihi eser ile 100 bin lira değerinde 6 dedektör ele

GÜNDEM 18.11.2015 17:04:00 0
2 bin yıllık tarih ele geçti

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Süleymanpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, İ.Ç. ve M.K.’nın evinde çok sayıda tarihi eser olduğu bilgisi üzerine harekete geçti.
5 AY TAKTİP EDİLDİLER
2 şüpheli jandarma ekiplerince yaklaşık 5 ay boyunca takip edildi. Şüphelilerin Bıyıkali Köyü ve Yağcı Köyü'ndeki evlerine baskın düzenleyen jandarma ekipleri çok sayıda Trak, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait altın sikke, ağırşak, pul paralar, mühürler, boncuk, lüle, çinili vazo ve tarihi eser aramakta kullanılan yaklaşık 100 bin lira değerlinde 6 dedektör ele geçirildi. Şüpheliler İ.Ç. ve M.K. jandarma ekipleri tarafından, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçlamasıyla gözaltına alındı. Tekirdağ Müze Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede, bazı eserlerin 2 bin yıllık geçmişe sahip oldukları belirlendi. Soruşturma sürüyor.