Heyecan, baş selamı, alkış

Yemin ettiler

SİYASET 18.11.2015 05:00:00 0
Heyecan, baş selamı, alkış

TBMM’nin 26'ncı dönem milletvekilleri Genel Kurul Salonu'nda dün yemin ederek görevlerine başladılar. TBMM Başkanlığını geçici olarak en yaşlı üye sıfatıyla CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal yürütürken, başkanlık divanı, il harf sırasına göre milletvekillerini tek tek kürsüye davet etti.

GÜR SESLE OKUDU
Tekirdağ milletvekilleri ise yemin sırası dün gece saat 23.35'de geldi. İlk kürsüye, soy ismine göre AK Partili Metin Akgün çağırıldı. Diğer 5 milletvekilinin yanı sıra ilk kez Genel Kurul Salonu'na gelen Akgün, gür bir sesle and içti. Akgün'ü AK Parti sıraları büyük alkış aldı.
BİRAZ HEYECANLANDI
Ardından milletvekili yemini etmek için kürsüye geçen dönemden tecrübeli olan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan çıktı. Doğan'ın yemin metnini okuduğu sırada biraz heyecanlandığı gözlendi. 


3. DÖNEMİ
Daha sonra 24-25 ve 26. dönem milletvekili olan ve Genel Kurul tecrübesi bulunan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü kürsüye çıkarak yemin etti. 


4. DÖNEMİ
Ardından ise kürsüye 23. dönemde meclise giren ve 4. dönemini geçirecek olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak çıktı ve yeminini etti. 


BAŞ SELAMI VERDİ
Geçen dönem ilk kez milletvekili seçilen, ancak  erken seçim kararı nedeniyle Genel Kurul çalışmadığı için buranını havasını fazla içine çekemeyen AK Partili Mustafa Yel kürsüye çıkarak yemin etti. Yel, yeminini milletvekillerni baş selamı vererek sonlandırdı. Geçen dönem milletvekili seçildikten  sakal bırakan, seçim çalışmaları sırasında kesen Yel, tekrar milletvekili seçilmesinin ardından yeniden kirli sakal bıraktı.


EN SON YÜCEER YEMİN ETTİ
Soy isim sırasına göre kürsüye davet edilen Tekirdağ milletvekillerinden CHP'li Candan Yüceer, 3. kez Genel Kurul kürsüsünden milletvekili andı içti. 24. dönemde parlamentoya giren Yüceer, dün 26. dönem milletvekilliği için yeminini etti.