Dayanışma ve kaynaşma yemeğinde buluştular

Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi'nin geleneksel dayanışma ve kaynaşma yemeğine hastanede görev yapan doktor ve personeller ile Trakya genelinde görev yapan doktorlar katıldı.

GÜNDEM 15.11.2015 14:23:00 0
Dayanışma ve kaynaşma yemeğinde buluştular

Çerkezköy İrmet Hastanesi'nin bu yıl 8'incisini düzenlediği dayanışma ve kaynaşma yemeği Kızılpınar Mahallesindeki Trakyum Et Lokantasında gerçekleşti. Yemeğe Çorlu, Çerkezköy, Saray, Vize ve Kırklareli’ndeki hastanelerde  görev yapan doktorlar ile hastane personeli katıldı. İrmet Hastanesi sahipleri  Op.Dr. Ahmet Türker, Op.Dr. İrfan Tombalak ile Hastane Müdürü Alper Atasoy, Başhekim Yardımcısı Dr. Burç Baykaran, Başhemşire Gülcan Özdemir ve Kurumsal İletişim Yöneticisi Leyla Alkan davetlileri kapıda karşıladı.

1995 DÖNÜM NOKTASI OLMUŞTUR

Yemekte konuşan Başhekimi Op.Dr. Ahmet Türker, “Pek çoğunuz bizi tanıyorsunuz. Ancak her geçen gün Çerkezköy'ün sağlık camiasının büyümesi ve bizim hekim sayımızın da giderek artması nedeniyle  bu yıl düzenlediğimiz yemek özellikle İrmet Hospital’in bir tanıtım yemeği niteliğinde olmasını sağladık. Katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum. Önce sizlere Çerkezköy’deki sağlık hizmetlerinin geçmişini kısaca özetlemek istiyorum. Çerkezköy'deki sağlık hizmetleri 1995 yılına kadar sağlık ocakları ve işyeri hekimleri ile yürütülüyordu. 1995 yılı bu sağlık hizmetleri bakımından bir dönüm noktası olmuştur. Bu yıl, SSK dispanseri hastaneye dönüştürülmüş ve Çerkezköy'e ilk uzman doktorlar gelmeye başlamıştır. Ben de 1995 yılında Çerkezköy SSK hastanesine gelen İlk uzman doktorlardan birisiyim. Çerkezköy'ün İlk özel hastanesi de aynı yıl hizmete girmiştir. Bu tarihten sonra Çerkezköy'deki uzman doktor sayısı ve çeşitleri giderek artmış ve bölgenin sağlık hizmeti kalitesi giderek yükselmiştir.Çerkezköy şu anda Trakya bölgesinin çok önemli bir sağlık merkezi haline geldiği gibi  ilçemize bir çok ülkelerden de tedavi olmak üzere gelenler giderek artmaktadır.Bu nedenle sanayi kenti olan ilçemiz sağlık alanında da ismini dünyaya duyurmaya başlamıştır.” diye konuştu.


HASTANEMİZİN ADINI İRMET OLARAK DEĞİŞTİRDİK

Başhekim Op.Dr. Ahmet Türker, konuşmasını şöyle sürdürdü; “2003 yılında Doktor Remzi Garip Hastanesi olarak kurulmuş olan özel hastaneyi satın alarak ismini Özel Çerkezköy Hastanesi  yaptık.O günlerde 20 yataklı butik bir özel hastane olarak çalıştırmaya başladık. Bu hastaneyi satın aldığımız günden itibaren Çerkezköy’ün ileriki yıllarda artacak ihtiyacını öngörerek daha büyük bir hastane planları yapmaya başladık. 2007 yılında şu anki hastane arsasını satın aldık. Gerekli imar değişikliklerini yaptırdık. 2010 yılında Acıbadem proje yönetimi tarafından  yeni hastane projemizi çizdirerek 2011 yılında inşaatına başladık. 2014 yılı Haziran ayında da yeni binamıza taşındık. Hastanemizin ismini de İrmet Hospital olarak değiştirdik. İrmet Hospital dememizin sebebi de ilk günden beri sağlık turizmi hedeflemiş olmamızdır. İrmet Hospital olarak bu gün hastanemize Bulgaristan,Almanya, İngiltere,Irak,İran,Somali  olmak üzere bir çok ülkeden tedavi  ve ameliyat için gelenler var .Sağlık alanında da artık Çerkezköy dünyaya ismini duyurmaya başlamıştır.Bu da ilçemizin sağlık yönünden de ismini duyurmasının  ilçemizin önemini daha da arttırmaktadır.” dedi.
56 DOKTORLA HİZMET

Şuanda  45 uzman doktor, 4 diş hekimi ve 7 acil hekimi olmak üzere  56 doktor kadrosu olduğunu belirten Türker, 122 yatakla hizmet verdiklerini ve sayının 152'ye ulaşacağını söyledi. Son olarak anjiyo ve kalp damar cerrahisini hizmete açtıklarını belirten Türker, ilk anjiyo işlemleri ve açık kalp ameliyatları çok başarılı geçtiğini söyledi. Yakın bir zamanda ise  onkoloji ve tüp bebek ünitelerini hizmete gireceğini belirti.
Türker konuşmasının ardından hastanenin eski ve yeni görüntülerini slayt eşliğinde davetlilere izleterek medikal kadro tanıtıldı.
Haber/ Seyit SÜREN