Bir garip ihale

Kapaklı Belediyesi iş yeri, çay bahçesi ve kiralama işi ihaleleri 28 Ekim Çarşamba günü İhale Komisyon Odası'nda gerçekleştirildi. 4 sosyal tesis, 1 çay bahçesi, 1 iş yeri ve 1 de parkın kiraland?

GÜNDEM 14.11.2015 12:41:00 0
Bir garip ihale

İhaleler kapsamında İsmet Paşa Mahallesi’nde 4 sosyal tesis, Bahçeağıl Mahallesi’nde 1 iş yeri, Atatürk Mahallesi’nde 1 park ve Yanıkağıl Mahallesi’nde de 1 çay bahçesi ihaleye çıkarıldı. 28 Ekim Çarşamba günü saat 09.00’da başlayan ihaleler, saat 14.30’a kadar devam etti. 4 sosyal tesis ve 1 iş yeri ihalesinin tamamlanmasının ardından sıra Yanıkağıl Mahallesi’ndeki Belediye Düğün Salonu yanındaki Çay Bahçesi kiralama ihalesine geldi. 900 metrekare açık ve 16 metrekare de büfe alanından oluşan çay bahçesi ihalesinde tekliflerin 50 bin lira artı KDV’ye kadar yükselmesi hem komisyondakiler, hem de ihaleye katılanlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

KURU BİR İNAT MI?

Yanıkağıl Çay Bahçesi kiralama ihalesine katılan Gülsevin Ülger, Ziyafettin Erseçkin ve Kasım Şişman, komisyonun rakamı açıklamasının ardından adeta şok oldu. Yıllık 3 bin 60 lira muhammen bedelle başlayan ihalede, Yanıkağıl Mahallesi’ndeki bir çay bahçesi için yıllık 50 bin lira + KDV’lik fiyat teklif edilmesi komisyon üyeleri de şaşkınlıklarını gizleyemedi. Yanıkağıl Mahallesi’ndeki bir çay bahçesinin bu fiyata ihaleye çıkarılması, akıllara “Bu kuru bir inat mı? Yoksa piyasa şartları bu seviyelerde mi?” sorularını getirdi.

ÖDEYECEK Mİ ÖDEYEMEYECEK Mİ?

Kapaklı'ya bağlı Yanıkağıl Mahallesi’ndeki 16 metrekarelik büfe ve 900 metrekarelik açlık alandan oluşan Çay Bahçesi ihalesi için bu kadar yüksek fiyat verilmesi, Yanıkağıl’daki emlak ve kira fiyatlarında da deprem etkisi yarattı. Yıllık 59 bin liraya ihaleyi alan Gülsevin Ülger'in bu kirayı ödeyip ödeyemeyeceği merak konusu oldu. Çerkezköy'den bir emlakçı ve bir işletmeci ile Yanıkağıl’dan bir çiftçinin katıldığı ihalenin bundan sonraki süreci, ihaleye katılanlar kadar Kapaklı ve Yanıkağıl Mahallesi sakinleri tarafından da merakla takip edileceğe benziyor.

Haber / Ahmet KARDEŞ