Akay: Projeyi herkes sahiplenmeli

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçede devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi. Meydan genişletme çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Başkan Akay, AK Partili eski belediye başka

GÜNDEM 13.11.2015 16:28:00 0
Akay: Projeyi herkes sahiplenmeli

Çerkezköy Belediye Meydanı’nda gerçekleştirilen genişletme ve modernizasyon çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Belediye önünde oto galerinin bulunduğu alandaki kendimize ait yeşil alanları meydana kattık. Burada hem kaldırımı genişleteceğiz, hem de yeşil alanlar oluşturacağız. Böylelikle ilçe merkezimiz çok daha güzel bir görünüme kavuşacaktır” ifadelerini kullandı.


AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMASI YAPACAĞIZ
Meydanda sonradan katılan alanlarda ağaçlandırma çalışmalarının da gerçekleştirileceğine dikkat çeken Başkan Akay, “Meydanımız daha da genişleyecek. Kazı çalışmalarında gerçek toprak zemine kadar indik ki dikeceğimiz ağaçlar daha iyi kök tutsun. Ağaçlandırma çalışmalarının ardından toprak dolgu, betonlama ve ışıklandırma çalışmalarını yapacağız” diye konuştu. Başkan Akay, “Çerkezköy’de resmi bayramlarda ve meydanda yapılan diğer etkinliklerde vatandaşların ayakta beklememesi için bu yeni alanlarda da törenlerde kullanılmak amacıyla tribünler oluşturulabilecek” dedi.
DUVAR, CAMİNİN GÜZELLİĞİNİ ÖRTÜYOR
Osmanlı Camii’nin duvarlarının meydan projesine dahil edilmesi konusunda herkesin taşın altına elini koyması gerektiğine dikkat çeken Başkan Akay, “Biz ne istiyorsak bu şehrin menfaatleri için istiyoruz. Mevcut duvar, caminin güzelliğini örtüyor. İnsanlarla cami arasında engel oluşturuyor. Duvarların yıkılmasıyla hem camimiz daha güzel bir şekilde ortaya çıkacak, hem de insanların cami ile arasındaki engel ortadan kalkmış olacak” dedi.
Haber / Ahmet KARDEŞ