Memur mehteranlar sahaya indi

Memur mehteranlar Edirne Valisi Dursun Ali Şahin tarafından kurulan ve memurlardan oluşan mehter takımı çalışmalarına başladı. Eğitmen Ali Ortapınar gözetiminde İmam Hatip Lisesi bahçesinde çalışma

GÜNDEM 12.11.2015 13:58:00 0
Memur mehteranlar sahaya indi

Edirne’de Vali Dursun Ali Şahin’in talimatıyla resmi kurumlarda çalışan memurlardan en az 1.70 boyunda ve gönüllü olanların arasından kurulan Edirne Valiliği Mehter Takımı, kıyafetlerini giyerek çalışmalarına başladı. Müziğe yatkın olanlardan seçilen memurlara önce nota ve yürüyüş eğitimi verilirken, mehteranının başına da 3’ncü sınıf Emniyet Müdürü Erkan Aksu görevlendirildi. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, geçen Nisan ayında Romanlardan mehter takımı kurmasının ardından geçtiğimiz ay verdiği talimatla ‘memur mehteranı’ kurulmasını istedi. Bunun için resmi kurumlara gönderilen yazıda, gönüllü olacak erkek memurların mehter takımında hanende veya sazende olarak görev yapacağı belirtildi. En az 1.70 boyunda olma şartı konulan mehter takımı için provaların mesai saatleri içerisinde yapılarak, valilikçe gerekli tedbirlerin alınacağı da kaydedildi. Mehter takımın yer almak isteyen Milli Eğitim Müdürlüğü, Edirne Emniyet Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Edirne Müftülüğü bünyesindeki 40 memur ile Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğü kadrosunda bulunan müzisyenler başvuruda bulundu. Aralarından müziğe yatkın olanlar seçilerek harbiye mehter takımından emekli astsubay Mehmet Ali ve eğitmen Ali Ortapınar tarafından kısa sürede yürüyüş ve nota eğitimi verildi. Mehter takımı 1 aylık zaman içerisinde marş çalacak duruma geldi.

MEHTERBAŞI 3’NCÜ SINIF EMNİYET MÜDÜRÜ
Edirne Valiliği Memur Mehteran Takımı’nın mehterbaşı görevine ise Edirne Emniyet Müdürlüğü Koruma Şubesi Müdürü 3’ncü Sınıf Emniyet Müdürü Erkan Aksu getirildi. Provaya resmi polis üniformasıyla gelen Aksu, mehter takımına komutlar vererek marş çaldırdı. Edirne İmam Hatip Lisesi bahçesinde provaya yapan mehter takımını ziyaret eden Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, çalınan marşları dinledi. Mehter takımının Osmanlı’ya başkentlik yapmış bir kent için eksiklik olduğunu kaydeden Vali Şahin, “İlk olarak mehter takımını kurduk ve ardından gönüllülük esasına dayalı olarak mehter takımında görev almak isteyen memurları görevlendirdik. Çalışmalara başladılar ve şuana kadar çok iyi gidiyor” dedi. İlk gösteri 25 KASIM’DA Edirne Valiliği Memur Mehter Takımı’nın ilk gösterisini kentin düşman işgalinden kurtuluşunun kutlanacağı 25 Kasım tarihinde yapacağı belirtildi.