Kızılpınar'da arıcılığa destek

Arı üreticiliğini desteklemek, geliştirmek ve teşvik etmek amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Çerkezköy'de 38 arıcıya 6'şar adet kovan hedi

GÜNDEM 8.11.2015 17:10:00 0
Kızılpınar

Kızılpınar Mahallesi’nde düzenlenen Arı Kovanı Dağıtım töreninde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı yetkilileri ile Mahallesi Muhtarı Ahmet Milli ve arıcılık yapan vatandaşlar katıldı.Burada arıcılık yapan 38 kişiye 6'şar adet kovan verildi. Arı üreticilerini desteklemek ve üretimi teşvik ederek geliştirmek amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini belirten Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı yetkilileri, dağıtılan kovanların arı üreticileri için hayırlı olmasını diledi.
İLAVE KOVAN VERİLECEK
Belirlenen süre dahilinde kovanları arı ile dolduranlara ilave kovan hediye edileceği belirtilirken, taahhüdünü yerine getiremeyenlerin ise kovanları geri alınacağı kaydedildi. Arıcılık yapanların taahhütlerini yerine getirmelerini isteyen Kızılpınar Mahallesi Muhtarı Ahmet Milli, “Eğer taahhütlerinizi yerin getirirseniz, 3 yıl içinde kovan sayınız 30’a kadar yükselecek. Böylelikle arı üretimi için devletten destek de almaya hak kazanacaksınız” dedi.
Haber / Ahmet KARDEŞ