Şişman ateş püskürdü

Cuma günü Hürriyet Gazetesinin 3. sayfasında "ölüm döşeğinde satışa dava" başlığı ile yer alan haberde İstanbul'da hastanede kanser tedavisi gören S.Ş.'den aldığı vekaleti, ölÃ?

GÜNDEM 8.11.2015 16:58:00 0
Şişman ateş püskürdü

Haber detayında kanser teşhisi konulan S.Ş'nin öldüğü gün vekalet verdiğini ve ölümünden 1 gün sonra bu vekaletname ile gayrimenkullerinin aynı noter katibinin hazırladığı sözleşmeyle satıldığı S.Ş.'nin vefatından bir gün sonra sanık Ahmet Şişman Çerkezköy Noterliği'ne giderek S. Ş.'nin taşınmazlarını İ.İ.'ya satmayı vaat ettiği ve S.Ş.'nın vefat etmesi nedeniyle geçersiz kalan vekaletnameye dayanarak taşınmaz satış vaadi sözleşmesi düzenleyen sanıkların resmi belgede sahtecilik suçunu işledikleri, sanık İ.İ.'nin de S.Ş.'nin cenazesine katılarak öldüğünü bildiği halde gayrimenkulleri 2 ay sonra Çerkezköy Tapu Müdürlüğü'ne giderek üzerine aldığı,bu davanın halen Çorlu Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam ettiği bilgisi yer aldı.

Hürriyet Gazetesinin Cuma günkü sayısında yer alan haberin ardından Çerkezköy kamuoyunca tanınan emlakçı Ahmet Şişman'ın Çerkezköy'deki mal varlıkları,ticari faaliyetleri,yaşadığı iflas sonrası tefeci ve sendikacılar ile aralarındaki ihtilaflı davaları da bir kez daha gündeme taşıdı.
Hürriyet Gazetesini haberinin ardından ulaştığımız Ahmet Şişman, yaptığı açıklamada şikayeti sonrasında Çerkezköy Asliye Ceza Mahkemesince yapılan yargılamada tefecilik sucundan 2 yıl 6 ay ceza alan H.T'nin aldığı ceza sonrası kendisini karalamak için görülmekte olan bir davayı kamuoyuna bilinçli olarak faklı lanse ederek şahsını karalamaya çalıştığını, bahse konu davada kullanılan ve sahte olduğu iddia edilen vekaletnamenin gerçek olduğunu kriminal raporu sonucu  tespit edildiğini söyleyerek yasal hakları saklı kalmak kaydı ile haberi ve haber yapanları art niyetli olarak nitelendirdi.
Hakkındaki karalayıcı haberin ulusal basına kim yada kimler tarafından sızdırıldığını bildiğini ve bunun kamuoyunca da bilinmesinde sakınca görmediğini ifade eden Ahmet Şişman, "Çerkezköy kamuoyu beni de beni karalamak isteyen kişi yada kişileri de yakinen tanır ve bilir. Hakkımda karalama kampanyası yürüten bu şahıs ve havarisi Mayıs 2013 yılında Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan "Kene Operasyonu" da  16 kişi tefecilik suçlaması ile gözaltına alınan şahıslar arasında yer alan ve halen yargılanan şahıstır. Çerkezköy'de kim yada kimler kimin ile ne tür ilişkiler içinde ise bunu sonucu yapılan yargılamalar sonucunda ortaya çıkacaktır. Habere konu olup karalanmak istenen kişi olarak ben atamdan kalan topraklarımı ekip biçerek ve gerekiyor ise satış yaparak ticaret yapıyorum. Ben ne işçinin sırtından nede devletin mallarını hile ile gasp ediyorum, nede tefecilik ile para kazanmıyorum."diyerek habere tepki gösterdi.