Kredi şebekesine polis darbesi

Tekirdağ ve 4 ayrı kentte gittikleri PTT şubelerinden sahte kimlikle kredi çektikleri iddia edilen 2 kişi, polis tarafından yakalandı. Şüphelilerden A.S tutuklandı.

GÜNDEM 6.11.2015 16:15:00 0
Kredi şebekesine polis darbesi

İzmir, Manisa, Kocaeli ve İstanbul’da Kemal. Ş, adına sahte kimlik düzenleyen şebeke, PTT şubelerinden kredi çekti. Şüpheliler aynı yöntemle geldikleri Tekirdağ’ın 4 ayrı ilçesinden de sahte kimliklerle  60 bin lira, son olarak da Tekirdağ merkez Süleymanpaşa ilçesindeki PTT şubesinden de 20 bin ile kredi çektikten sonra ortadan kayboldular.

 Kredilerin sahte kimlikle çekildiğinin belirlenmesi üzerine Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık şubesi ekipleri PTT şubelerinin güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeyle aldı ve şüphelilerden birinin A.S. olduğunu belirledi. polisin teknik takibi sonucu A.S. ve T.D. Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde yakalandı. Tekirdağ’a getirilen şüpheliler, polisteki ifadelerini ardından mahkemeye sevk edildi. T.D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, A.S 'Resmi kurumları dolandırmak' suçundan tutuklanarak Tekirdağ T. Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.