KOBİ'lere 55 milyon lira destek

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), dün Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda KOBİ'lere yönelik 'KOBİ Proje Des

GÜNDEM 5.11.2015 15:34:00 0
KOBİ

Yaklaşık 100 kişinin katıldığı konferansın konuşmacısı KOSGEB Uzmanı Şule Alkış, KOBİ'lerin önemli bir yeri olduğunu ve her KOBİ'nin kendi alanında uzun ömürlü olması için mutlaka rekabet gücünü yükseltmeleri gerektiğini belirtti. Alkış, “Ülkemizde giderek gelişen işletmeler KOBİ'lerdir. KOBİ'lerin ekonomideki etkinliklerini arttırabilmesi ve uzun ömürlü olabilmeleri için rekabet güçlerini büyük önem arz etmektedir. Günümüzde yaşanan hızlı değişimler ve yeni gelişmeler KOBİ'lerin fiyat ve kalite düşürme gibi klasik rekabet araçlarıyla rekabet edebilmelerini zorlaştırmıştır. Bu durum işletmelerin rekabet  güçlerini ve pazar paylarını arttırabilmesi için kurumsallaşmayı,marka yaratmayı,teknoloji ve yenilikçiliği gündemlerine almalarına sebep olmakta ve işletmeleri kurumsallaşma,markalaşma ve AR-GE faaliyetlerine daha fazla yatırım yapmaya zorlamaktadır.”dedi.

KOBİLER KURUMSALLAŞMALI VE MARKALAŞMALI

Alkış şöyle devam etti: “KOSGEB, işletmelerinin kurumsallaşmalarında ve marka yaratma hedeflerinde doğru stratejilere ihtiyaç duydukları gerçeğinden hareketle, KOBİ'lerde kurumsallaşmanın geliştirilmesi ve KOBİ'lerde markalaşmaya geçiş konu başlıklarında hedef kitlemizden gelen yoğun talep ve işletmelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda, iki yeni proje teklif çağrısına çıkmak üzere gerekli hazırlıklarını tamamlamıştır.Söz konusu proje teklif çağrıları karşısında işletmelerin hazırlayacakları projelere 55 milyon liralık bir destek sağlanması öngörülmektedir.Proje teklif çağrıları kapsamında proje başvuruları 30 Kasım 2015 saat 23.59’da sona erecektir. Bu tarihe kadar destek programından yararlanmak isteyen KOBİ'ler projelerini KOSGEB şubelerine vermeleri gerekmektedir.”diye konuştu.
Haber/Seyit SÜREN