EDİRNE'NİN İLÇELERİ

KEŞAN'IN ÜNLÜLERİ Tutkulu olduğu Yunan ve Akdeniz müziğini yakından hissetmek adına Yunanistan'da 3 yıl yaşayan Ege, İstanbul sahnelerine de devam etti. başarılı müzisyen, İstanbul'un önemli Gr

KÜLTÜR SANAT 5.11.2015 13:49:00 0
EDİRNE

2011 yılında Ali Tolga Demirtaş aranjörlüğünde, Buzuki Orhan Osman direktörlüğünde kendi bestelerinden oluşan 9 şarkılık bir stüdyo çalışmasına giren Cihan Ege, tam 3 yılını stüdyo da geçirerek albüm projesini tamamladı. Stüdyo aşamasında Erdinç Şenyaylar, Göksun Çavdar, Levent Altındağ, Erdem Sökmen, Bülent Ay, Murat Aziret, Mustafa İşleyen, İstanbul Strings, Umut Sel, Anıl Şallıel gibi Türkiye'nin önde gelen müzisyenleriyle çalıştı. Ardından 2014'ün sonbaharında, “Dön Diyemem” adlı ilk single çalışması, eflatun müzik etiketiyle piyasada yerini aldı. 

Necdet Budak (Siyasetçi)1964 yılında Keşan’da doğdu.Liseye Kadar Keşan’da okudu.Ardından İzmir Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü mezun oldu.Aynı Fakültede Yüksek Lisans, ABD Nebraska Üniversitesi'nde Tarla Bitkileri Bilim Dalında Doktora yapmıştır. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyeliği ve Bölüm Başkan Yardımcılığı, Hollanda’da Tohum Bilimi ve Teknolojisi Alanında Çalışma, TBMM XXII. ve XXIII. Dönem Edirne Milletvekilliği, Barış İçin Asyalı Parlamentolar Birliği ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyeliği yapmıştır. Evli ve bir çocuk babasıdır.

 Oğuz Berkay Fidan (Ses sanatcısı). 29 Ağustos 1995 yılında Keşan’da doğdu. İlk,orta ve Lise tahsili Keşanda tamamladı. Müzikle ilgilenmeye dört yaşında org çalarak başladı. O Ses Türkiye programının 2011–12 yıllarında yayımlanan ilk sezonunun birincisi olarak tanındı.[2] Yarışmada, Murat Boz'un takımında yer aldı. İlk singleni "Olmuyor"u Avrupa Müzik etiketiyle Şubat 2013'te satışa sundu.[3] Şarkıda, Boz ile düet yaptı. 2014 yılında iki single daha yayımladı: "Beni Ellerden Sayma" ve "Annem Günün Kutlu Olsun” çıkış yaptı.

 Serkan Çağrı (Klarnet Viztüözü ve akademisyen)2 Haziran 1976EdirneKeşan), Albümleri: Hüseyin Karadayı & Serkan Çağrı - Endorphin Yılı : 2011 Yapım : DMC Music Serkan Çağrı&Rumeli Band Yılı : 2011 Yapım : Notist Müzik Yapım.Şükrü Tunar Eserleriyle. Yılı : 2009 Yapım : Sony - BMG Music.Âlâ. Yılı : 2008 Yapım : Sony BMG Music.Nefesim Yılı : 2005 Yapım : Akustik Yapım.İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu sanatçılarından Arslan Kacar’ın yazıp sahnelediği “Düş ve Klarnet” adlı oyunun müziklerini yaptı.

 Workshop çalışmaları: 31.05.2006 Uluslararası Tarihsel Süreç İçinde İstanbul, Askeri Müze - Türkiye'de Müzik Kültürü ve Müzik Kongresi.11.07.2003 Montreux Jazz Festival Montreux.

 İsviçre.Makaleleri :Aralık 2006 Musuki Mecmuası Klarnet Çeşitleri/Serkan Çağrı.Ocak 2003 Folklor Halkbilim Dergisi Klarnet/Serkan Çağrı.Kitabı :Eylül 2006 "Sol Klarnet Eğitimi-1" Serkan Çağrı - Bemol Müzik Yayınları

İsmail Üğdül  (Siyesetci)1947 yılında Keşan’da doğdu. İlk,orta ve Lise tahsilini Keşanda tamamladı. Sonra İstanbul Üniversitesi Ticari İlimler Yüksekokulundan mezun oldu. Serbest Malî Müşavirlik, Çiftçilik, TBMM XVII. ve XVIII. Dönem Edirne Milletvekilliği ile XVII. ve XVIII. Dönem TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği yapmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır. İsmail Üğdül (d. 1947Keşan, Edirne), Türk siyasetçiİstanbul Üniversitesi Ticari İlimler Yüksekokulu mezunudur. Serbest Malî Müşavirlik, Çiftçilik, TBMM XVII. ve XVIII. Dönem Edirne Milletvekilliği ile XVII. ve XVIII. Dönem TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği yapmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır. Zühtü Tarhan, Türk siyasetçi.27 Mayıs Darbesi sonrası kurulan 24. hükümette, 30 Mayıs 1960 - 27 Ağustos 1960 tarihleri arasında Basın Yayın ve Turizm Bakanlığı yapmıştır.

KEŞAN’IN ÜNLÜ İSİMLERİ KEŞAN’I ZİYARETLERİ KEŞANLILARI MUTLU EDİYOR

Keşan’ın yetiştirdiği daha bir çok alanda ünlü isimleri bulunmaktadır.Hiç biri doğup büyüdükleri ilçelerini unutmadıklarını ve zaman zaman fırsat buldukça Keşan’ı ve buradaki yakınlarını ziyaret etmektedirler.Keşan halkı ilçelerinden çıkan ünlüler ile gurur duyuyor ve onların ziyaretinden de memnu oluyorlar.

Hazırlayan/Seyit SÜREN