Fiyatlar düştü, piyasa hareketlendi

1 Kasım seçimlerinden sonra altın ve dolarda yaşanan düşüş vatandaşları sevindirdi. Bu düşüş ise seçim öncesi işleri duran kuyumcuları hareketlendirdi. Çerkezköylü kuyumcular, 7 Haziran seÃ?

GÜNDEM 3.11.2015 14:13:00 0
Fiyatlar düştü, piyasa hareketlendi

Dolar ve altının ateşi düştü. Düşüş hem vatandaşları, hem de kuyumcuları sevindirdi. Altıntaş Kuyumculuk Mağaza  Satış Müdürü Muzaffer Seyhan, 1 Kasım seçimleri sonunda doların düşmesiyle altın fiyatlarının da düşüşe geçtiğini belirterek, “Altın piyasası 7 Haziran seçimleri sonrasında devamlı yükseliş nedeniyle durgundu. Ancak 1 Kasım seçimlerinin ardından doların düşüşü ile birlikte altın fiyatları da düştü. Çünkü altın piyasası da dolara endeksli. Dolar yükseldikçe altın fiyatları da yükseliyor. Düşüş altın alacakları mutlu etti. Elinde altını olanlar bozdurmak için biraz daha beklemek zorunda kalacak gibi görünüyor. Özellikle söz,nişan yada düğün yapacak olanlara bu düşüşten yararlanmış oldu.İnşallah bizim sektör gibi diğer sektörlerde de istikrar başlar umudundayız" dedi.

BELİRSİZLİĞİ ORTADAN KALDIRDI

Birkaç aydır  fiyatların yükselmesiyle birlikte altın sektörüne belirsizlik yaşandığını belirten Burak-2 Kuyumculuk Mağaza Müdürü Volkan Parlak, "1 Kasım seçimlerinden sonra doların düşmesiyle birlikte altın fiyatlarında yaşanan düşüş belirsizliği ortadan kaldırdı.1 Kasım seçimleri öncesi 106 lira olan altının gramı 96 liraya kadar geriledi. Bu kadar düşeceğini tahmin etmiyorduk.Bu düşüş altın alacaklara mutlu etti."dedi.

SATIŞLAR ÇOK DÜŞMÜŞTÜ

Altın fiyatlarındaki düşüşün sektöre hareket kazandıracağına inandıklarını belirten Burak-1 Kuyumculuk mağaza Satış Sorumlusu Serhat Yılmaz, "Fiyatlar yüksek olunca altın alanların sayısı oldukça azalmıştı ve satışlarımızda çok düşmüştü. Alanlar ise çok yakınlarının düğünlerine katılma zorunluluğunda olmaları nedeniyle alıyordu.”diye konuştu.

10 LİRA DÜŞTÜ

Turkuaz Kuyumculuk Mağaza Satış Sorumlusu Türker Bulut, doların son aylarda devamlı yükseliş göstermesiyle birlikte artan altın fiyatları seçim sonunda doların düşmesiyle ani inişe geçtiğini belirterek, Çeyrek altının 180 liradan 170 liraya  düştüğünü, bileziklerin  ayarına göre gramı 96 ile 99 liraya indiğini ve seçim öncesi bu fiyatlar 105 ile 106 lira civarında olduğunu söyledi.

HAREKETLİLİK KAZANDIRDI

Altın fiyatlarının düşmesinin memnuniyetle karşılandığını belirten, Murat Kuyumculuk Mağaza Satış Sorumlusu Mehmet Can Elçi, “1 Kasım seçiminin ertesi günü doların ani düşüşü altın fiyatlarını da düşürdü. Fiyatların bu düşüşleri başta altın alacaklara çok yaradı ve sektörümüze hareketlilik kazandırdı. Altın fiyatlarının beklenenden daha çok düşüş yaşanması kuyumcular olarak bizleri olduğu gibi vatandaşlarımızı da mutlu etti."dedi.

MEMNUNUZ

Altın fiyatlarının düşmesinden memnun olduklarını belirten Sedat Kuyumculuk sahibi Sedat Çelik, “1 Kasım seçiminin ardından beklenmedik şekilde düşen dolar ile birlikte altın fiyatlarının da düşmesi kuyumcular olarak vatandaşlar gibi bizimde hoşumuza gitti. Çünkü bir süredir sektörümüzde fiyatların yükseliş göstermesiyle birlikte belirsizlik vardı ve işlerimizde de büyük düşüş  yaşanıyordu. Düşeceğini tahmin ediyorduk. Ancak bu kadar düşeceğini ummuyorduk. Bu düşüş altın alacakları sevindirdi. Altın alacaklar bu düşüşlerden yararlanmalı.”diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN-Onur AYDIN