Millet istikrar dedi

Türkiye tarihinin en kritik seçimlerinden birisini daha geride bıraktı. Tekirdağ'da MHP'nin oy oranı yüzde 5 düştü ve mevcut milletvekilini kaybetti.

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 1.11.2015 21:00:00 0
Millet istikrar dedi

AK Parti'nin Tekirdağ'da oyu ise yüzde 6'ya yakın arttı ve 2 olan milletvekili sayısını Metin Akgün'ü de parlamentoya taşıyarak 3'e çıkarttı. CHP oyunu yüzde 1 artırırken milletvekili sayısını korudu. HDP oy oranını ise yüzde 1,5 düşürdü. Seçim sonuçlarına göre CHP oy oranını korurken, MHP ve HDP düşüş yaşadı.  Türkiye genelinde ise seçime katılım yüzde 87.4 oldu.

AK PARTİ 3 VEKİLE ULAŞTI
2002'den bu yana 2 vekil çıkartan AK Parti, kesin olmayan sonuçlara göre seçmenin muhalefete kestiği ceza sonrası milletvekili sayısını 3'e çıkarttı. MHP'li Bülent Belen ise parlamento dışı kaldı.Tekirdağ'da 7 Haziran seçimlerinde yüzde 43,9 oy alan CHP oy oranını yüzde 45.3'e çıkarttı ve 3 olan milletvekili sayısını korudu ve Faik Öztrak, Candan Yüceer ve Emre Köprülü yeniden milletvekili seçildi. AK Parti ise geçen seçimde yüzde 31.6 olan oyunu yüzde 37.3'e taşıdı. Mustafa Yel ve Ayşe Doğan'ın ardından Metin Akgün'ü de meclise taşıyan AK Parti milletvekili sayısını 3'e çıkarttı.


MHP VE HDP'NİN OYU DÜŞTÜ.
Kesin olmayan sonuçlara göre MHP'nin 7 Haziran'da aldığı 15.0 oy oranı yüzde 5'e yakın düşerek 10.2'ye geriledi. Bu sonuçlara geri MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen milletvekili seçilemedi. Yüzde 5.9 oy alan HDP ise 1 Kasım seçimlerinden oyu yüzde 4.5'e düştü. Bu sonuçlara göre MHP ve HDP'nin oyları AK Parti ve CHP'ye gitti. 677 bin 647 seçmene sahip Tekirdağ'da seçmenlerin yüzde 84'ünün sandığa gittiği belirlendi. Bu sayı 7 Haziran'da ise yüzde 87.4'dü. CHP 9 ilçede birinci parti çıkarken, AK Parti ise Çerkezköy ve Kapaklı'da birinci parti oldu.


KUTLAMA YAPTILAR
AK Parti Mustafa Yel ve Ayşe Doğan'ın ardından bu dönem meclise Metin Akgün'ü de taşımanın sevincini yaşıyor. Seçim sonuçlarının belirlenmesinin ardından aralarında Mustafa Yel'in de bulunduğu partililer parmakları ile 3 işarete yaparak kazandıkları 3. vekilliği kutluyor.
GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTILAR
1 Kasım seçimleri sonrası sandıkların açılması ve AK Parti’nin tek başına iktidar olmasının ardından Çerkezköy’deki partililer sokaklara döküldü. Kutlamalarda yüzlerce araçlık konvoy Atatürk Caddesi’ni kaplarken, binlerce partili de Belediye Meydanı’nı hınca hınç doldurdu. Burada partililere hitap eden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve AK Parti 5. Sıra Tekirdağ Milletvekili Adayı Ömer Karadeniz, AK Parti’nin tüm Türkiye’nin partisi olduğunu belirterek, sonuçların ülke için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.


EDİRNE'DE AK PARTİ VE CHP OYLARINI ARTIRDI
Edirne'de 7 Haziran seçimlerinde CHP yüzde 52.9 olan oyunu yüzde 56.5'e çıkarttı ve mevcut Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan tekrar parlamentoya gitmeye hak kazandı. Geçen seçimde yüzde 24.8 olan AK Parti'nin oyu yüzde 27.2'ye yükseltti. Milletvekili adayı değişikliğinde giden AK Parti'de Şemsettin Emir'in yerine Rafet Sezen meclise girdi. MHP'nin ou yüzde 15.6'dan yüzde 10.6'ya, HDP'nin oyu ise yüzde 3.1.'den yüzde 2.2'ye geriledi. CHP Edirne merkez ve 8 ilçesinde birinci parti çıktı.


KIRKLARELİ'NDE TABLO AYNI
Kırklareli'nde 1 Kasım seçimlerinde CHP ve AK Parti oy oranını arttırdı. MHP ve HDP'de düşüş oldu.  CHP oyunu yüzde 49.4'den yüzde 55.4'e yükseltti ve mevcut milletvekilleri Türabi Kayan ve Vecdi Gündoğdu'yu tekrar parlamentoya taşıdı. AK Parti ise oyunu yüzde 23.7'den yüzde 27.97a yükseltti. AK Parti'nin 7 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilen ve 1 Kasım seçimlerinde aday gösterilmeyen Hamdi Irmak'ın yerine meclise Selahattin Minsolmaz'ı taşıdı.  MHP'nin yüzde 21.1 olan oyu ise yüzde 12.3'e, HDP'nin oyu ise yüzde 2.7'den yüzde 2.0'a düştü