Kış bakımı uyarısı

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, araçlarına kış bakımı yapmaları konusunda sürücüleri uyardı. Kuş, "Kış mevsimi geldi. Sürücüler artı

GÜNDEM 1.11.2015 18:52:00 0
Kış bakımı uyarısı

Kış aylarına girildiğini ve araçların bakımların eksiksiz yaptırılması gerektiğini belirten Başkan Yaşar Kuş, “Araçlarda kışlık bakımlar çok önemlidir. Can ve mal güvenliği için sürücülerin gerekli tedbirleri almasında yarar var. Sürücülerin kış aylarında daha dikkatli olması gerekli. Araçlarda özellikle motor yağı, fren sistemi, akü, antifriz, lastik, silecek ve yürür aksamının tek tek elden geçirilerek kontrol edilmesi gerekli. Arıza olan kısımlar tamir ettirilmeli ya da yenisi ile değiştirilmelidir” dedi.

SÜRÜCÜLER OLARAK KİMSEYİ TEHLİKEYE ATMAMALIYIZ

Kış şartlarında araç kullanmanın yol durumuna göre zor olduğunu da belirten Kuş, özellikle yeni araç kullanmayı öğrenen ve şehirlerarası yolculuk yapmaya alışık olmayan sürücülerin ise zorunlu olmadıkça özel araçları ile yola çıkmaması gerektiğini belirtti. Araçlar ne kadar donanımlı ve kış şartlarına hazır olursa olsun yapılacak en küçük hatanın büyük sorunlara yol açabileceğine de dikkat çeken Kuş, “Hem kendi hem de başkalarının can ve mal güvenliğini tehlikeye atmamalıyız” dedi.

KIŞ LASTİKLERİ İÇİNDE UYARDI

Yaşar Kuş, hiç bir şeyin insan canından daha önemli olmadığını belirterek,  “Kendimize ve aracımıza güvenmiyorsak kesinlikle yola çıkmamalıyız. Ayrıca uzun yola çıkacak sürücülerin yola çıkmadan önce yol ve hava durumu hakkında da bilgi alması gerekiyor” dedi. Kış lastikleri konusunda da uyarılarda bulunan Kuş, “Araçların türlerine göre araçlara kış lastiklerinin takılması konusunda Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu odalara genelge gönderdi. Gönderilen genelgede kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin, kamyonet, minibüs ve A türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerin tüm lastikleri ile yarı römork ve römorkların frenleme tertibatı bulunan dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin, kış lastiği olması gerektiği belirtiliyor. Şoför esnafımızın idari  ve yasak yaptırımlara maruz kalmaması için konu ile ilgili uyarılarımızı önemle dikkate almalarını istiyoruz” dedi.

Haber/Seyit SÜREN