Bunları yapmak şimdi mi aklına geldi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Malkara'da mahalle muhtarları ile düzenlenen kahvaltıda bir ardaya geldi. Konuşmasında AK Parti'nin seçim beyanlarını eleştiren Öztrak,

GÜNDEM 30.10.2015 16:22:00 0
Bunları yapmak şimdi mi aklına geldi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Tekirdağ CHP İl Başkanı Şeref Çetin, Malkara CHP İlçe Başkanı İsmail Uzun, CHP il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte mahalle muhtarları ile bir restoranda bir araya geldi.

Malkara halkının ülke ve Tekirdağ siyasetine her zaman duyarlı olduğunu belirten Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, “Pazar günü bir seçim var. 7 Haziran’da tüm vatandaşlarımız sandığa giderek bir karar verdiler. 4 ay gibi bir zaman geçti tekrar sandığa gidiyoruz. Bu seçimin hayırlı olmasını diliyorum. Malkara’da bu seçime katılım yüksek olmalı. Çünkü Malkara tarihi boyunca siyasete duyarlı, yönetime duyarlı bir yerleşim yeri olmuştur. Tekirdağ ve ülke siyasetinde Malkara’nın yetiştirdiği değerler söz sahibi olmuştur. Bununda asıl cevheri Malkara halkının siyasete olan duyarlılığından kaynaklanmaktadır. O yüzden seçime katılımın yüksek olması için hepimizin çaba göstermesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

MHP’Yİ ELEŞTİRDİ

MHP’nin koalisyon görüşmelerinde hükümette olmak istemediğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, “Koalisyon görüşmeleri sırasında biz elimizi MHP’ye uzattık. Bahçeli daha ilk günden ‘Ben hükümette yokum, ana muhalefet partisi olacağım.’ dedi. ‘Biz yinede siz gelin birlikte çalışalım.’ dedik. Çünkü vatandaşlarımız diğer partiyi iktidardan uzaklaştırdı. ‘İktidardan uzaklaştırılmış bir partiyle koalisyon kurmaktan çok, sizinle bir koalisyon kurmayı tercih ederiz.’ dedik. ‘Ben ana muhalefet olmayı tercih ediyorum.’ dedi. Buyrun ‘Siz Başbakan olun.’ dedik. Yine ana muhalefette kalmayı tercih ediyorum.’ dedi.” şeklinde konuştu.
ŞİMDİ Mİ AKLINA GELDİ
7 Haziranda gerçekleştirilen seçimler öncesinde vatandaşlara sunmuş oldukları vaatleri bu seçim döneminde iktidar partisinin söylediğini belirten Öztrak, “Bizler 7 Haziran seçimlerinde söylediğimiz vaatlerimize karşın kaynak nerden bulacaksınız demişlerdi. Şimdiki seçim vaatlerine baktığımızda onlarda asgari ücreti arttıracaklarını söylüyorlar, emekli maaşlarını arttırıyorlar. Hani kaynak nerede diye soruyorlardı. Biz anlattık, şimdi onlarda kendi programlarına bizim söylediklerimizi almışlar. Ama şunu sormak lazım, ‘Sen 13 yıldır iktidardasın, bunları yapmak şimdi mi aklına geldi?’” dedi.