Kapaklı'da çifte coşku

Cumhuriyetimizin ilanının 92'nci yıl dönümü ve Kapaklı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

GÜNDEM 29.10.2015 15:26:00 0
Kapaklı

Kaymakamlık binasındaki tebrigat töreni ile başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Kapaklı Futbol Sahası’ndaki çeşitli etkinliklerle devam etti. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı,kutlamalarda iddiaya göre Valilik kararıyla siyasi propaganda yapabilir gerekçesiyle  konuşma yapmasına izin verilmedi.


KUTLAMALAR TEBRİGAT TÖRENİ İLE BAŞLADI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kapaklı’da coşkuyla kutlandı. Kutlama programı İlçe Kaymakamlık binasında Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın ilçe protokolü ile bayramlaşmasıyla başladı. Burada kısa bir konuşma yapan Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, “Cumhuriyetimizin 92’nci kuruluş yıl dönümü ile ilçemizin 93’üncü kurtuluş yıl dönümünü birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” dedi.
Kutlama programına Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın yanı sıra siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
ASKERİ ARAÇLA KATILIMCILARIN BAYRAMLARINI KUTLADI
Cumhuriyet Bayramı ve Kapaklı’nın kurtuluş yıl dönümü kutlamaları Kapaklı Futbol Sahası’nda devam etti. Tören alanı girişinde İlçe Jandarma Komutanı ve Belediye Başkanı ile birlikte askeri araca binen Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, tüm okulları tek tek selamlayarak Cumhuriyet Bayramlarını kutladı.

CUMHURİYET İLE MODERN BİR DEVLETİN TEMELLERİ ATILDI
Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından okulların tören alanından geçişleri ile devam etti. Kutlama programının açılış konuşmasını ise İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz yaptı. Katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederek konuşmasına başlaya Kaymakam gürbüz, “Millietimiz çok zor koşullar artında verdiği bağımsızlık mücadelesini kazanarak 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’i kurarak modern bir devletin temellerini atmıştır.”dedi.


FARKLILIKLARIMIZ BİZİM DEĞERLERİMİZDİR
Cumhuriyetin temelinin yaklaşık 100 yıl önceki Çanakkale Savaşı ile atıldığını kaydeden Kaymakam Gürbüz, “Çanakkale ruhu Türk Milletini tüm unsurlarıyla bir araya getirmiştir. Bugün Ortadoğu’da olan hadiselerin bizim başımıza da gelmesini istemiyorsak, birlik beraberlik duygusunu, Çanakkale ruhunu tekrar ayağa kaldırmalıyız. Farklılıklarımız bizim değerlerimizdir” diye konuştu.


BİLİM ADAMLARI YETİŞTİRMELİYİZ
Önümüzdeki yüz yılın baş kahramanının Türkiye olacağına yürekten inandığını sözlerine ekleyen Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, “Buna inancımız tam. Ancak lider ülke olabilmek için bol bol çalışıp, bilim adamları yetiştirmeliyiz. Bilimde, sanatta ve sporda netice alıp, daha ileri gitmeliyiz. Kimya alanında Nobel Ödülü kazanan Aziz Sancar bizim için güzel bir örnektir” dedi.


FARKLI FİKİRLERE SAYGI CUMHRİYET’İN ÖZÜDÜR
Kaymakam Gürbüz, “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır. Eğer vatanımızı seviyorsak, öğrenci olarak size düşen görev derslerinize çalışıp, ülkeye faydalı bilim insanları olarak yetişmektir. Eğer bunu başarırsanız, geleceğin Aziz Sancar’ları olursunuz. Cumhuriyetin olmazsa olmazı demokrasidir. Farklı fikirlere saygı Cumhuriyet’in özüdür. Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm ulusumuzun bayramını kutluyorum” dedi.
HALKOYUNLARI EKİBİNDEN MUHTEŞEM PERFORMANS


Kutlama programı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Asrın Sinan Aksüt’ün kompozisyonunu okuması ile devam etti. Daha sonra sahne alan Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibinin performansları da katılımcılardan büyük alkış aldı. Program, öğrenciler arası 60 metre, 400 metre bayrak ve kurtuluş koşusu yarışları ile devam etti.

KAYMAKAM VE BAŞKAN DA YARIŞTI

Bu yıl ilk defa düzenlenen Kurtuluş Koşusu’nun startını Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz verdi. Burada Kaymakam Gürbüz ile Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'nın sembolik olarak sporcularla birlikte yarışması renkli görüntüler oluşturdu. Koşunun kazananı ise Kapaklı Anadolu Lisesi öğrencisi Muhammet Eski oldu.
BAYRAK FİNALİ AYAKTA ALKIŞLANDI
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu şiir yarışmasında birinci olan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Büşra Karabudak’ın şiirini okuması ile devam eden programda daha sonra Sanayiciler İlkokulu Halkoyunları ekibinin gösterisi izlendi.

Miniklerin performansı da izleyicilerin beğenisini kazandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlene yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından program, ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin Bayrak Finali gösterisi ile sona erdi. Bayrak finali katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.

Haber / Ahmet KARDEŞ-Onur AYDIN