"Onu Başkan olarak görmüyoruz"

Kapaklı'da yaşayan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği üyeleri, Derneğin Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan'ın kendilerini temsil etmediğini belirtti.

GÜNDEM 29.10.2015 15:22:00 0

Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilciliği’nin kurulması için çalışmalara başlayacaklarını kaydeden gaziler, Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı’dan da destek istedi.
BİZİ TEMSİL ETMİYOR
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Kapaklı Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen tebrigat törenine katılan Kapaklılı gaziler, kutlama programlarına katılmayan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan’ın, kendilerini temsil etmediğini öne sürdü. Tebrigat töreni sırasında konuşan Kıbrıs Gazisi Hüseyin Topuzlu, “Biz Kapaklılı gaziler olarak Hasan Hüseyin Yarlıgan’ı artık başkan olarak görmüyoruz” dedi.


DESTEK İSTEDİ
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilciliği’nin kurulması için çalışmalara başlayacaklarını belirten Hüseyin Topuzlu, “Bu konuda kaymakamlığımızdan ve belediyemizden de destek bekliyoruz” dedi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilciliği’nin kurulması için kaymakamlık olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyleyen Kaymakam Gürbüz ise “Belediyemiz de bu işin içinde olmalıdır. Onlar sizin tutacağınız binanın kirasını karşılar, biz de derneğin teşrifatını karşılarız” dedi.
GEREKEN DESTEĞİ VERİRİZ
Kapaklı Belediyesi olarak Çerkezöy’deki bir sivil toplum kuruluşuna destek vermelerinin etik olmayacağına dikkat çeken Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise “Ben bu konuyu gazilerimizle daha önce de konuştum. Eğer ilçemiz sınırları içinde dernekleşirseniz, biz de Belediye olarak her zaman arkanızda oluruz. Gereken desteği veririz” diye konuştu.
Haber / Ahmet KARDEŞ