Gökyüzüne 2 bin 915 adet kırmızı-beyaz balon

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı, Cumhuriyetin 92'inci yılı kutlamaları kapsamında 29 Ekim 2015 tarihine atfen gökyüzüne Tuğlalı Parktan üzerinde Atatürk ve Türk Bayrağı baskıları içiren

GÜNDEM 28.10.2015 15:14:00 0
Gökyüzüne 2 bin 915 adet kırmızı-beyaz balon

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle AK Parti'nin Tuğlalı Parkta düzenlenen programa AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve 1. sıra adayı Mustafa Yel, İl Başkanı Ahmet Akçay, AK Parti Tekirdağ eski Milletvekili Ziyaettin Akbulut ile çok sayıda partili katıldı. Burada partililer, üzerinde Atatürk ve Türk Bayrağı baskılı kırmızı-beyaz renkli 2 bin 915 adet balonu , gökyüzüne saldı.


Burada bir konuşma yapan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, milli bir bayramdır, hepimizin bayramıdır, milletimizin bayramıdır.Cumhuriyet, bu ülkeye inanmış, bu milleti sevmiş, bu milleti yer yüzünün en özgür ve en gelişmiş milleti yapma koşusunun ilk adımıdır.Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet yönetimini ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü kutladığımız, arkasında kocaman bir tarih, büyük bir mücadele, topyekün bir İstiklal Mücadelesi olan bir bayramdır.

Cumhuriyet Bayramı, arkasında Çanakkale Zaferinin, Kurtuluş Savaşının olduğu; şehitlerin, gazilerin olduğu, Mustafa Kemallerin, 57'nci Alayların, Seyid Onbaşıların,Sütçü İmamların olduğu bir zaferdir. Ve Cumhuriyet Bayramı Tekirdağ için önemli bir bayram, önemli bir gündür. Tekirdağ, Cumhuriyeti ilan eden ve genç Türkiye Cumhuriyetini kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün önem verdiği, sevdiği, değer verdiği bir şehirdir."dedi.