Organize'de korkutan patlama

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Atatürk Caddesi üzerindeki kaldırımda meydana gelen patlama büyük paniğe yol açtı. Yapılan incelemede kaldırımın altından geçen buhar borusunun patladığı be

GÜNDEM 28.10.2015 14:56:00 0
Organize

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Atatürk Caddesi üzerinde dün iddiaya göre bölgeden geçen buhar boru hattı, aşırı basınç nedeniyle patladı. Meydana gelen patlama sonucu hattın üzerinde bulunan kaldırım taşları yola savrulurken, çevredekiler ise korku dolu anlar yaşadı.

YARALANAN OLMADI

Patlama sırasında olay yerinden kimsenin geçmemesi olası bir yaralanmanın önüne geçti. Bazı vatandaşlar ise patlamanın doğalgaz hattından kaynaklandığını düşünerek paniğe kapıldı. Yapılan incelemenin ardından patlamanın buhar hattından kaynaklandığı ve doğalgaz ile ilgili bir durumun söz konusu olmadığını belirlendi.

PATLAYAN BORU YENİSİ İLE DEĞİŞTİRİLECEK
Olay yerinde incelemelerde bulunan Çerkezköy OSB yetkilileri, bölgeden geçen buhar boru hattının zamanla aşınması nedeniyle patlamanın meydana geldiğini belirterek, “Biz öncelikle hattan geçen buhar akışını kapattık. Daha sonra burada kazı işlemi yapılacak ve patlayan boru yenisi ile değiştirilecek. Sonrasında hattın üzeri yeniden kapatılıp, yol ve kaldırımda onarım çalışması yapılacak” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

Haber / Ahmet KARDEŞ