Trakya'da 29 Ekim kutlamaları başladı

Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı'na çelenk sunumlarıyla başladı. Cumhuriyetin ilan edilişinin 92. yılı tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy'de de c

GÜNDEM 28.10.2015 14:25:00 0
Trakya

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Trakya'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.
Çerkezköy’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Çerkezköy Belediye Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda başladı.Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım ve Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Törene CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Çelenk sunumunun ardından tören sona erdi.

EN BÜYÜK DÖNÜM NOKLALARINDAN BİRİ
Tekirdağ’da ise Valilik önünde bulunan Atatürk Anıtına Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Kadir Albayrak, Garnizon komutanı Tuğgeneral Halil Erkek Atatürk Anıtına çelenk sundu. Törene daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.Törende konuşan Vali Salihoğlu, “Milli mücadelemizin zaferle sonuçlanmasının ardından kurulan Cumhuriyetimiz, milletimizin en büyük dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyetimizin ilanından sonra; sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda büyük ilerlemeler gerçekleştirilmiştir. Bu dönemde başlayan yenilikler bu güne kadar gelişerek sürmüştür.Tekirdağlı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu ilerlemeleri sürdürmekte inançlı ve kararlıdır. Tekirdağlı hemşehrilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”dedi.
Kırklareli’nde tören Vilayet Meydanındaki Atatürk Anıtı'nda yapıldı. Törene Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Kırklareli Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Siyam Kesimoğlu, 55’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak ile kurum müdürleri, öğrenciler ve yaklaşık bin kişi katıldı. Vali Civelek, Belediye Başkanı Kesimoğlu ve Tuğgeneral Koçak’ın anıta çelenk sunmasının ardından Saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra tören sona erdi.


EDİRNE'DEKİ KUTLAMALAR
Edirne’de Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan, 54’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet ile protokol üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Burada Şahin, Gürkan ve Tuğgeneral Arı, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Ardından da Saygı duruşunda bulunuldu ve  İstiklal Marşı okundu.Törenin ardından ise 54’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı askerler, marşlar eşliğinde yürüdü. Askerleri töreni izlemeye gelen vatandaşlar uzun süre alkışladı.
TÖRENLER SAAT 10.00'DA BAŞLIYOR
Çerkezköy’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bugün saat 09.00’da Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın Kaymakamlık makamında kutlamaları kabul etmesi ile başlayacak. Ardından kutlamalar saat 10.00’da, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım ve Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Meydanı’ndaki törenlerde halkı selamlayacak. Günün anlam ve önemine ilişkin yapılacak konuşmaların ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek ve öğrenciler  tarafından şiirler okunup, Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi gösteri yapacak.Kutlamalar, resmi geçit törenini ardından sona erecek.