Erken tanı hayat kurtarır

Süleymanpaşa Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Yılmaz İçöz Sahnesinde meme kanserine dikkat çekmek için konferans düzenledi.

GÜNDEM 28.10.2015 14:11:00 0
Erken tanı hayat kurtarır

1-31 Ekim Meme Kanseri Bilgilendirme ve Farkındalık ayı etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansa Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, Kent Konseyi Başkanı Ufuk Bekir Ersöz ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın eşi Belgin Eşkinat, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Vekili Gülüm Ertaş ile çok sayıda vatandaş katıldı.

HEPİMİZİN PEMBE AYI
Meme kanserinin önüne geçebilmek açısından erken tanı ve kendi kendine kontrol aşamalarının önemine değinen Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Vekili Gülüm Ertaş, " “İçinde bulunduğumuz ay hepimizin pembe ayı. Meme kanseri bilgilendirme ve farkındalık ayına pembe kullanarak dikkat çektik. 1-31 Ekim tarihleri arasında meme kanseri bilgilendirme farkındalık ayı.

Bu rahatsızlık, cinsiyeti ve yaşı olmayan bir rahatsızlık. Ne kadar erken tanır, ne kadar farkında olursak ve ne kadar insanı bilgilendirirsek o kadar önemli. Ayrıca Süleymanpaşa Belediyesinin yaptığı broşürleri mümkün olduğunca çok insana ulaştırıp herkesin önlemini alması gerek. Kendi kendini kontrol etme farkındalığımızı arttırmamız için bu çok önemli.” dedi.
Ardından Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Doktoru Hakan Küçük, Meme Kanseri ve KETEM’de yapılan taramalar ve eğitimler hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
TUĞLALI PARKTA STANT AÇILDI
Süleymanpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü personeli ise Tuğlalı Parkta stant açıp, tarafından bilgilendirme yapılıp “Meme kanserinde erken tanı hayat kurtarıcıdır” adı altında broşür dağıtıldı.