Medyaya polis baskını

Koza İpek Grubu'na atanan kayyumlar sabah saat 08.00 sıralarında Kanaltürk binasına girdi. Polis eşliğinde Kanaltürk reji odasına giren kayyumlar yayını kesti. Büyük tartışmaların yaşandığı kanal

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 28.10.2015 13:49:00 0
Medyaya polis baskını

Kanaltürk TV, Bugün ve Millet gazetelerinin bulunduğu bina önündeki müdahalenin ardından polis ve kayyum görevlileri binaya girdi. Kanaltürk ve Bugün TV'nin reji odasına giren kayyum görevlileri ile kanal yöneticileri arasında tartışma çıktı. Kanal yetkilileri, yayına müdahale edilemeyeceklerini belirterek kayyum görevlilerinden ana kumanda odasında çıkmasını istedi. Ana kumanda odasındaki tartışma devam ederken kanal, alt yazıyla, "yayınımız kesildi" duyurusunu geçti. Bir süre yayında konuşan Kanaltürk Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros, "Ana kumanda odasına girip yayına müdahale etmek istiyorlar. İsimlerini yetkilerini sordum. Cevap yok" ifadelerini kullandı. Bugün TV yetkilileri ise polis ve kayyum yetkililerinin yayını kesmek için uydu odasına çıktığını öne sürdü.

BU ODA BİZİM MAHREMİMİZDİR

Yaşanan tartışma ve yayın kesme girişimiyle ilgili konuşan Kanaltürk Televizyonu Yayın Yönetmeni Tarık Toros, “Arkadaşlarım telefon etti, ana kumanda müdahale var dediler. Normal yayın akışına dönün dediler. Benden talimat almadan herhangi bir şey yapmayın dedim. Baktım içeride ismini kim olduğunu sordum, bir şey söylemeyemeyn iki tane bey, sürekli arkadaşlarıma talimat veriyorlardı. Israrla buranın genel yayın yönetmeni benim dedim. Siz bu insanlara talimat veremezsiniz dedim. Israrla isimlerini, hangi yetkiyle hakkı kullanmaya çalıştıklarını, bu odaya girdiklerini... Bu oda bizim mahremimizdir, bu oda yayın kuruluşlarının beynidir. Bu odaya yayın yönetmeni müdürü ve operatörü arkadaşlarımın dışında genel yayın müdürü girer sadece” dedi.

ALDIĞIMIZ BİR TEBLİGAT YOK

Toros, “Kanalın genel yayın müdürü benim. Ne kanalıma ne Kanaltürk'e el konulmuştur. Kanaltürk'ün genel yayın yönetmeni Murat Uzun'dur, bugünTV'nin genel yayın müdürü Tarık Toros'tur. Beni kimse engelleyemez. Kanalıma bir kayyum atanmış olabilir, aldığımız bilgi bir tebligat yok. Atanmış bir durum da yok. Yani şirketimize polis gücümüzle girilmesinden itibaren herhangi bir kağıt, imza yok. Bir defa devraldığınız şey yönetim olur. Yayın yönetmeni benim. Ama devraldığınız yönetimden aldığınız fiili bir durumla polisler nasıl girdiyse buraya, siz benim ana kumandama giriyorsunuz. Diyor ki "lütfen biraz nazik olun" Benim arkadaşlarım kelepçelendi, biber gazı sıkıldı. Sen burada nasıl çıktın kapıdan? Çünkü burada bulunma yetkin yok. Hangi yetkiyle içeridesin ki bana bunu da söylemiyorsun. Bana bir kağıt göster, "bu kanalın genel yayın müdürü ben oldum" de. Sözlü olarak da yazılı olarak da söyleyemiyor. Ben şu anda yayın sorumlusu olarak bu durumun daha ne kadar devam edeceğini bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Marmara Haber