Kamalak: 5 yıl önce uyardık

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Çorlu'da düzenlediği mitingde iktidarı eleştirdi. İktidar partisini 5 yıl önce uyardıklarını belirten Kamalak, "Savaş çanları çalıyor. Biz iktidar s

GÜNDEM 27.10.2015 13:53:00 0
Kamalak: 5 yıl önce uyardık

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Çorlu  Cumhuriyet Meydanı’nda partisinin düzenlediği mitinge katıldı. SP lideri Mustafa Kamalak, AK Parti hükümetini eleştirdi. Sanayicilere teşvik kredisi vereceğini anlatan Kamalak, "Benim mevki ve makam gibi bir beklentim yok. Oğlum, kızım güzel işlere girsinler diye de uğraşmıyorum. Türkiye’ye şanını ve şöhretini nasıl kazandırırız derdindeyim. Hesabımı bölünmek üzere olan ülkeyi nasıl birleştiririz diye yapıyorum. Elbette Tekirdağ’ın da problemlerini biliyorum. Burada 81 ilde yaşayan kardeşlerimiz var. Bakın 1500 sanayicimize teşvik kredisi vereceğiz. Amacımız üreten bir ülke diyoruzTüketim ekonomisinden bu ülkeyi üretim ekonomisine geçirmeliyiz" dedi.

KANI BİZ DURDURURUZ

Ülkenin en büyük sorunlarının başında terör olaylarının geldiğini belirten Kamalak, Saadet Partisi olarak hükümeti 5 yıl önce uyardıklarını ifade ederek şöyle devam etti:
"Önce tabi ki akan kanı durdurmak mecburiyetindeyiz. 1996 yılında biz 11 ay iktidarda kaldık. Bu 11 aylık süre içerisinde ne doğudan ne batından bir şehit cenazesi gelmedi. Kanı biz durdururuz. Bundan emin olun. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı hem de meclisteki konuşmalarda muhalefeti eleştirebilmek için ‘Sivas’ın doğusuna bile gidemezsiniz’ diyor. Sivas’ın doğusuna gidemiyorsa bu ülkenin vatandaşı bunun vebali ve günahı 13 yıldır Türkiye’yi idare edenlere ait değil midir? Bakın Güneydoğu’da devletin giremediği mahalleler olduğu gibi güneyimizde de bir tehlike oluşuyor. Savaş çanları çalıyor. Biz iktidar sahiplerini 5 yıl önce uyardık. Suriye’de dedik, onlar ‘Şam Camii’nde namaz kılacağız’ diyorlardı. Biz onlara ‘siz 15 dakikada Suriye’ye girebilirsiniz, ama 15 yılda zor çıkarsınız’ dedik. Çıktığınızda da kolunuz, kanadınız kırılmış olarak çıkarsınız’ dedik. Ama dinletemedik. Bizi efetçilik ile suçladılar. 5 yıl sonra tüm dünya Saadet Partisinin dediğine geldi"

D8’LER BUGÜN İÇİN KURULDU
Ülkenin geleceği için D8’lerin kurulduğunu anımsatan Genel Başkan Kamalak, "NATO füze ile IŞİD mevzilerini vurmaya başladı. Türkiye’nin en doğusundan en batısındaki mevzii vuracak durumda. Bu durumda Türkiye çaresiz olarak NATO’ya müracaat etme yolunu tuttu. NATO geldi burada Suriye ile savaşa tutuştu. Peki savaş nerede olacak. Bizim apartmanda olacak. Ortadoğu bir bütündür. Asıl olarak bizim daire vurulacak. Aklımızdan zorunuz mu var. Biz 20 yıl önce D8’leri niçin kurmuştuk. Bugünler için kurmuştuk. Batı dedelerimizin katili fırsat kollar, biz dara düştüğümüz zaman üzerimize çullanır" diye konuştu.
BİZE GÜLMÜŞLERDİ
Diğer partilerin seçim vaatlerini de eleştiren Kalamak, "Asgari ücret için 1500 lira olur dedik, diğer partiler bunu hemen örnek aldılar. İşçiye emekliye yüzde 50 zam dediğimizde bize tebessüm ediyordu. Şimdi kendileri de aynı noktaya geldi. ‘Asgari ücret 1300 lira olmalı diyor’ öbür taraftan da ‘emekliye her ay 100 lira zam vereceğiz’ diyor. Sayın bakan hayrola define mi buldunuz? Hani daha dün asgari ücret 949 liraydı. ‘Niye 950 değil diye?’ sorduğumuz da dengeler bozulur diyordu. İşadamlarını şikayet ediyorlardı. Definemi, hazinemi keşfettiniz?  Ne oldu Saadet Partisi’nin dediğinin doğru olduğunu anladılar. Biz emeklilerin sorunları için Emeklik Bakanlığı’nı, esnaflarımızın sorunları için Esnaf Bakanlığı, engellilerimiz için Engelliler Bakanlığını kuracağız"  dedi. Daha sonra milletvekili adaylarını tanıtan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Çorlu’dan ayrıldı.