Riskli görülen 25 kişi taramadan geçirildi

Çerkezköy Belediyesi ve Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün ücretsiz kanser taraması sonucu riskli görülen 25 kişi, Tekirdağ Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi'ne (KETEM)

GÜNDEM 23.10.2015 16:18:00 0
Riskli görülen 25 kişi taramadan geçirildi

Kanserle mücadele kapsamında Çerkezköy Belediyesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve gaitada gizli kan taraması olarak toplam üç alanda tarama yaptı. Geçtiğimiz Mayıs ayında başlayan kanser taramasının 5'incisi düzenlendi ve risk grubunda olan 25 kişi, geniş çaplı inceleme yapmak için Tekirdağ Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) gönderildi. 

TEDBİRİMİZİ ALMALIYIZ

Vatandaşın sağlığına ayrı bir hassasiyet gösterdiklerini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Vatandaşımızın bu tür hastalıklara yakalanmasını istemeyiz. Bu tür hastalıklarda bizlere düşen en büyük görev ise tedbir almaktır. Bu da erken teşhisten geçer. Erken teşhisin hayat kurtardığı sözünden yola çıkarak sağlık taramaları konusunda hassas davranmalı ve tedbirimizi almalıyız. Biz vatandaşlarımızın, özellikle de kadınlarımızın sağlığını düşünerek İlçe Sağlık Müdürlüğümüzle ortaklaşa bir çalışma yürütüyoruz. Sağlık kurumlarının yapacağı testler ve değerlendirmeler sonucunda riskli görünen vatandaşlarımız geniş çaplı inceleme için Tekirdağ Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) gönderiyoruz” dedi.