Bu yapılan iyilik değil, devletin borcudur

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından şehit çocuklarına tablet ve laptop hediye edildi. Törende konuşan şehit Üsteğmen Ersan Yenici'nin eşi Simge Yenici, "Devletin bunu yapmas

GÜNDEM 20.10.2015 18:00:00 0
Bu yapılan iyilik değil, devletin borcudur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın "Yalnız Değilsiniz - Türkiye'nin En Büyük Ailesi" projesi kapsamında Edirne’de şehit çocuklarına laptop ve tablet hediye edildi.

Devecihan Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, şehit çocukları, eşleri ve yakınları katıldı.
Törende konuşan Vali Şahin, ülkenin zor şartlarda bağımsızlığını kazandığını, barışta ter dökemeyenlerin savaşta kan döktüğünü söyleyerek, "Ter ve kan da dökerek bir milyon metrekareye yakın olan memleket korundu. Ama şunu ifade edeyim ki, bu memleket hiçbir zaman boş değildir. Hayat müşterek olduğunda güzeldir. Birlikte güzeldir. Birliktelik olmadığı zaman o güzellik ortadan kalkar. Yalnız çok zordur. Bir gün, iki gün, üç gün değil. Hep böyle devam eden ama ne yapacaksın, kader buymuş. Sadece sizlerle bir gün beraber olmak değil, çocuklarınızın devletin her zaman arkalarında bulunduğunu, o bayrak için can veren insanların yanında bizlerin her zaman olduğunun kanıtlayan bu proje inanıyorum ki, sizlere, o yüreklere bir nebzecik su serper. Sadece bir madalya ile değil değişik sosyal imkânların sağlanmasıyla onlara bir nebze faydası olacağına inanıyorum.” dedi.

DEVLETİN BORCUDUR
Siirt’in Pervari ilçesinde 2012 yılında meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen Jandarma Kıdemli Üsteğmen Ersan Yenici’nin eşi Simge Yenici törendeki konuşmasında, vatan, bayrak sevgisini kanıyla imzalayıp canıyla mühürleyen eşini, çocuklarını ve şehit ailelerini temsil etmekten gurur duyduğunu belirtti. Şehitlerin acısını tükenmek bilmez şekilde canlarının içine gömdüklerini ifade eden Yenice, "Şunu belirtmek istiyorum, verilmiş veya verilecek olan, yapılması düşünülen bir hak bizim kaybımızın karşılığı olamaz. Ama şu devletimizin, uğruna can verdiğimiz devletimizin özellikle de şehit çocuklarına ben arkanızdayım hissiyatını vermesi gerektiğine inanıyorum. Bu sadece sözle değil, her zaman arkasında durarak ve bunu hissettirerek yapması gerektiğine inanıyorum. Çünkü bu çocuklar, bu bayrağın alına baba vermiş ayrıcalıkla ve özel çocuklardır. Ve devletin bunu yapması gerekliliği bir iyilik değil, görevi, sorumluluğu ve borcudur.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından vatanı uğruna şehit düşen asker ve polislerin eşleri ve çocukları sahneye davet edildi. Şehit çocuklarına tablet ve laptop hediye edildi.