EDİRNE'NİN İLÇELERİ

KEŞAN Edirne Keşan İlçesinin gezilecek görülecek çok sayıda doğal güzellikleri var.Eğer keşan'a yolunuz düşerde gezmek görmek isterseniz bu doğal güzelliklerin keyfini yerinde çıkarabilir

GÜNDEM 19.10.2015 16:58:00 0
EDİRNE

Keşan’dan Çanakkale istikametinde  yer alan ve Keşan’a 8 km geçtikten sonra Çamlıca tabelasından dönerek küçük bir köy olan Bahçeköy’ün içinden sola doğru girdikten sonra 15 km kadar gidilir. Çamlıca Beldesi’nin içinden geçildikten 15 km sonra Gökçetepe köyüne varılır. Ancak sahile varmak için yaklaşık 5 km daha gitmek gerekmektedir. Yol tüm ulaşım boyunca asfalt kaplıdır. Gökçetepe, Saros Körfezinin korudağı etekleri ile buluştuğu nokta da yer alır. Mavinin ve yeşilin birleştiği güzel ve şirin bir sahil yerleşimidir. Otel bulunmamaktadır. Pansiyonlar bulunur. Ayrıca deniz kenarında çam ormanları içinde Orman Bölge Müdürlüğüne ait bir dinlenme kampı vardır.Gökçetepe oldukça doğal bir mekandır.50 hektarlık alan günü birlik, çadırlı Kamp ve karavan kampı olarak planlanmıştır.

24.0 Hektarlık kısmının gelişim planı yapılmıştır. Çadırlık ve karavanların alanı 228 birim olarak planlanmıştır. Kapasitesi 1140 kişi /gün dür. Günübirlik alan 1150 kişi/gün kapasitelidir. Böylece aynı gün içinde 3000 kişiye hizmet verebilmektedir. Edirne  ili Keşan ilçesinin gezilecek yerler arasında bir çok güzel ve temiz sahilleri de bulunur. Özellikler Saroz Körfezinde bulunması ve bu körfezin kendi kendini temizleme özelliğinin bulunması Edirne’nin Keşan ilçesi sınırları içerisindeki denizi çok temiz ve berrak bir denizdir.

YAYLA SAHİLİ

Keşan Yayla Sahili Saros Körfezi’nin büyük yerleşimlerinden biridir. Otel bulunmaz ancak pansiyonlar ve haftalık- aylık olarak kiralanan bir çok müstakil evler mevcuttur. Her ne kadar uzun kumsalları, pek işe yaramayan ve yeni yapılan balıkçı barınağından dolayı oldukça büyük zarar görse de hala güzel ve temizdirler.özellikle son birkaç yıl içerisinde yeni bazı yapılaşmalar ise tatilcileri biraz olsun rahatlatmaktadır.Yayla sahiline ulaşım Enez yolu ile sağlanır. Enez yoluna girildikten 25 km. sonra sola dönülerek 8 km sonra Yayla köyüne varılır. Yayla köyünden 3 km sonra ise Yayla sahil yerleşimine ulaşılır.

 

 MECİDİYE SAHİLİ

Keşan ilçesi Mecidiye sahilindeki yerleşim düz bir alanda kurulmuştur. Yerleşim bölgesinin hemen önünde uzun bir kumsal yer alır. Saros sahilinin güzel yerleşim birimlerinden biridir. Otel bulunmamakla birlikte çok sayıda pansiyon bulunmaktadır.Mecidiye sahili Keşan’a 28 kilometredir. Keşan-Çanakkale çevreyolu üzerinde hemen Keşan çıkışında yer alan Enez kavşağını yaklaşık 500 m geçince ikinci bir kavşaktan sağa giden yol takip edilerek 2 km sonra Mecidiye tabelasından sağa doğru girilir. Asfalt takip edilerek 19 km sonra Mecidiye beldesine varılır. Mecidiye beldesinden ikiye ayrılan yoldan sağ yol takip edilerek sahilde yer alan yerleşim bölgesine ulaşmak için 6 km gidilir.

 ERİKLİ SAHİLİ

Saros sahilinin en büyük yerleşimlerinden biridir. Bir sahil kasabası görünümündedir. İçinde Saros Körfezinin en iyi otellerini barındırır. Otelin yanında kalmak için diğer sahil yerleşimlerine göre büyük olmasından dolayı her yönden canlılık barındırır. Sahil yerleşiminin hemen arkasında yer alan oldukça büyük tuz gölü bir çok kuş için barınma mekanıdır.Erikli sahiline ulaşım için bulunan 2 yol olmasına rağmen çoğunlukla Mecidiye yolu kullanılır. Mecidiye ile Erikli arası 2 kilometrelik bir mesafedir.

SAZLIDERE

Keşan-Gelibolu (İstanbul -Çanakkale) yolu üzerinde, Keşan’dan 20-25 kilometre sonra Korudağları’nın doruk noktasına yakın bir yerde Sazlıdere tabelasından girip 10 km sonra Sazlıdere köyü içinden geçip sahil bölgesine ulaşılabilir. Korudağları’nın Çam ormanları ile Saros Körfezi’nin mavisi buluşarak eşsiz bir seyir imkânı sunar. Sahili taşlıktır. Ancak turizm yönünden de ilgi çeken yerler arasında önemli yer tutmakta olması nedeniyle gözde mekanlardan biri haline gelmiştir.

KEŞAN SAHİLLERİNE YETERLİ OTEL VE MOTELLER YAPILMASI İSTENİYOR

Keşan sahilleri yaz mevsiminde yaşanan yoğunluk nedeniyle mevcut otel, motel ve pansiyonların yetersiz kalması vatandaşları mağdur ettiği ve bu nedenle bu bölgelere ihtiyacı karşılayacak yeterli otel,motel ve pansiyonların yapılarak ihtiyacı karşılaması istenmektedir. Kalacak yerlerin az oluşu nedeniyle özellikle pansiyonların çoğunlukta olduğu bölgelerde taleplerin fazla oluşunda da fiyatların mevcut gecelik fiyatların iki ve dört katına kadar çıktığı ve bu da vatandaşların tepkisine yol açıyor.

 Hazırlayan/Seyit SÜREN