Öztrak: Çözüm değil diriltme politikası

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, 1 Kasım seçimleri kapsamında ziyaretlerde bulundu ve karşılaştığı vatandaşlardan partisi için oy istedi.

GÜNDEM 18.10.2015 20:22:00 0
Öztrak: Çözüm değil diriltme politikası

İlçe yönetimi ile birlikte Çerkezköy Samsunlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Öztrak, burada hükümeti çözüm süreci üzerinden eleştirerek “Onların çözüm, açılım dedikleri pkk’yı diriltme politikasıydı” dedi. Öztrak, erken seçimin ülkeye maliyetinin 100 milyar doları aştığını söyledi.

ÖZTRAK: ÇÖZÜM DEĞİL DİRİLTME POLİTİKASI 

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Tekirdağ Milletvekili ve 1. sıra adayı Faik Öztrak, partisinin Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla Çerkezköy’e geldi.
SAMSUNLULAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİLER
Çerkezköy programı kapsamında Öztrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP İl Başkanı Şeref Çetin, CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör ve çok sayıda partili Samsunlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne ziyaret etti.
CHP’NİN SEÇİM PROPAGANDALARINI KOPYALADILAR
Dernek Başkanı Enver Bayram, kendilerini ziyaret eden CHP yönetimine teşekkür etti. CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk ise koalisyon görüşmelerinin Saray tarafından engellendiğini belirterek, “Akabinde erken seçim kararı alındı. 7 Haziran’a kadar olmayan terör olayları, seçim sonrasında yeniden hortladı” dedi. CHP’nin 7 Haziran seçimlerinde ciddi ekonomik programlarla seçmenin karşısına çıktığını kaydeden Öztürk, “O gün CHP’nin seçim vaatleri için ‘Bütçe Yok’ diyenler, bugün CHP’nin seçim propagandalarını kopyalıyor” dedi.


HALK KOALİSYON İSTEDİ
7 Haziran seçimleri sonrası halkın “Siz çok kutuplaştınız. Koalisyon yapın” şeklinde iradesini ortaya koyduğunu söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, “Bu görev bize verildiğinde önce MHP’ye gittik. Kendilerine Başbakanlık teklif ettik. Fakat tüm önerilerimize ‘Hayır’ cevabı verdiler. Akabinde büyük koalisyon kurma amacıyla AKP’ye gittik. Masaya oturduk. 10 gün boyunca çok güzel müzakerelerde bulunduk. İki partinin hangi noktalarda birbirine yakın hangi noktalarda uzak olduğunu gördük. Akabinde liderler kendi aralarında görüşme kararı aldı. Sonrasında Cumhurbaşkanı ‘Başbakan tabii ki erken seçime gidecek, intihar edecek değil ya’ diye açıklama yaptı. Bunun üzerine Davutoğlu koalisyondan vazgeçti ve 3 aylık seçim hükümeti kurmak istediklerini belirtti. CHP olarak biz 3 aylık bir seçim hükümetinde yer almayacağımızı kaydettik” ifadelerini kullandı.
ERKEN SEÇİMİN MALİYETİ 100 MİLYAR DOLAR
Seçimlerden sonra Türk Lirası’nın dolar karşısında en hızlı değer kaybeden para birimleri arasında yer aldığını sözlerine ekleyen Öztrak, “Borsadaki şirketlerin değeri 20 milyar dolar düştü. Şirketler 45 milyar dolar zarar etti. Erken seçimin ülkemize maliyeti 100 milyar doları aştı. Hepsinden önemlisi çok sayıda asker ve polisimizi şehit verdik. Dolar falan hikaye. Giden canlar geri gelmez” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarında “Biz Valilere görmezden gelin dedik. Ama onlar abartmış” ifadelerini kullandığını kaydeden Faik Öztrak, “Onların çözüm, açılım dedikleri pkk’yı diriltme politikasıydı” diye konuştu.
KİMSE BU MİLLETİN OYLARININ ÜSTÜNE İPOTEK KOYAMAZ
Öztrak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kimse bu milletin oylarının üstüne ipotek koyamaz. Ülkemizi erken seçime götürüp bu yaraların açılmasına sebep olanların durumunu halkımız değerlendirecektir. Bu ülkede Başbakanın iradesi, Cumhurbaşkanı’nın iradesinin ipoteği altındadır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa seçimi kaybeden bir iktidar, görevi bırakmadı. Halkımız tüm bunları görüyor.”
Haber / Ahmet KARDEŞ