Mücahittiler, müteahhit oldular

Saadet Partisi Tekirdağ Milletvekili aday Murat Vakitçi, 7 Haziran seçimleri sonrası koalisyon kurulmamasını eleştirdi.

GÜNDEM 18.10.2015 19:56:00 0
Mücahittiler, müteahhit oldular

Vakitçi, "Halkımız, koalisyon hükümet kurulmamasına büyük tepki gösteriyor. Biz biliyoruz ki bunlar koalisyon kurmamak üzere görüşmelerde bulundu. Biz kurduğumuz tüm koalisyonlarda ve seçim ittifaklarında en uç noktaları birleştirmeyi başardık. Peki onlar neden birleştiremedi? Çünkü onlar mücahit olarak çıktıkları yolda müteahhit oldular. Biz ise bu yola kefen giyip çıktık” dedi.

Saadet Partisi Tekirdağ Milletvekili Adayı Murat Vakitçi, seçim çalışmaları kapsamında Marmara Haber Gazetesi’ni ziyaret etti. SP Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon’un da hazır bulunduğu ziyarette Murat Vakitçi ve beraberindekiler gazeteci Şaban Kardeş tarafından karşılandı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şaban Kardeş, Saadet Partisi’ne ve Murat Vakitçi’ye 1 Kasım seçimlerinde başarılar diledi.
MEDYA ORGANLARI VASITASIYLA HALK YÖNLENDİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR
Basına büyük önem verdiklerini söyleyen Murat Vakitçi ise “Basın bizim göz bebeğimizdir. Çünkü gerçeklerin halka en iyi şekilde anlatılması gibi önemli bir görev icra etmektedir. Fakat günümüzde bazı medya organları vasıtasıyla halk yönlendirilmeye çalışılıyor. Bir önceki seçimde meydanlar şov alanı gibiydi. Fakat bu seçim öncesinde reklam dahi yapılmıyor. Çünkü medya organları aracılığıyla işlerini görüyorlar. Adeta halkı medya ile yönetiyorlar” dedi.
HALK GEREKEN DERSİ VERMEK İSTİYOR AMA
Fas, Irak, Suriye ve Mısır gibi komşu ülkelerde her gün bombaların patladığını söyleyen Vakitçi, “Çünkü emperyalist güçler bu topraklardaki insanları önce borç batağına sokuyor. Daha sonra böl-parçala-yönet yöntemiyle kaos ortamı yaratıyorlar. Halkımız tüm bunların bilincindedir. Mevcut hükümete de gereken dersi vermek istiyor. Ama öyle bir borç batağına saplanmışlar ki seslerini çıkarmaya çekiniyorlar” diye konuştu.
SAADET’İN REÇETESİNİ İÇİN
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemlerinde “Faiz lobisiyle savaşıyorum” dediğini kaydeden Vakitçi, “Peki bunun için ne yapıyor. Bankalar geçtiğimiz yıl 22 milyar dolar kar etmiş. Bankalar yasal tefecilerdir. Bunlar, halkı bankaların kucağına ittiler. Halk bunlara kerhen destek verdi. Ben de halka diyorum ki bu acı reçeteyi içme, Saadet’in reçetesini iç. Erbakan Hocamız döneminde bu reçete 11 ay kullanıldı ve ülke refaha kavuştu. Sonrasında gelenler bu reçeteyi kullanmayı bıraktı. Bugün memleketin parası bankalarca hortumlanıyor” ifadelerini kullandı.
BU YOLA KEFEN GİYİP ÇIKTIK
Saadet Partisi olarak halkla iç içe olduklarının altını çizen Murat Vakitçi, “Halkımız, koalisyon hükümet kurulmamasına büyük tepki gösteriyor. Biz biliyoruz ki bunlar koalisyon kurmamak üzere görüşmelerde bulundu. Biz kurduğumuz tüm koalisyonlarda ve seçim ittifaklarında en uç noktaları birleştirmeyi başardık. Peki onlar neden birleştiremedi? Çünkü onlar mücahit olarak çıktıkları yolda müteahhit oldular. Biz ise bu yola kefen giyip çıktık” dedi.
Murat Vakitçi, “İslamsız saadet olmaz. Marifet İslam’dadır. Biz ne zaman ki İslam’a sarıldık, o zaman dünyaya hükmettik. Zekat verecek insan bulamıyorduk. Sen, faize dünya gerçeği diyerek bu insanlara nasıl bir gelecek vaat ediyorsun?” dedi ve mevcut hükümetin siyonizm ile paralel hareket ettiğini öne sürdü.
SP’NİN SEÇİM BEYANNAMESİNDE ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR
Partilerinin seçim beyannamesinden bahseden Vakitçi, "İşçi memur ve emekliye yüzde 50 net zam. Askere giden yiğitlerimize asgari ücret oranında maaş vereceğiz. Asgari ücret 1500 lira olacak. Teröristlere ve sapıklara idam cezası getireceğiz. Yaşlılık maaşına yüzde 100 zam. 30 yıl hizmet edeni emekli edeceğiz. Esnafın vergi yükünü azaltacağız. Alt gelir düzeyindeki ailelere her yıl 100 bin sosyal konut. Evlenecek gençlerimize bir maaş evlilik yardımı. Türkiye’yi kendi arabasını kendi akıllı telefonunu sanayi ve teknolojisini üretebilen bir ülke haline getireceğiz. Engelli vatandaşlarımızın istihdamını yüzde 3’ten yüzde 9’a çıkaracağız. İslam birliği canlandırılacak, Kıbrıs davamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Yolsuzluk ve devlet kaynaklarını peşkeş çekenlere en ağır cezalar verilecek. Memleketimizin her yerini fabrikalarla donatacağız. Herkes sağlık sigortalı olacak. Üniversite öğrencilerimize gelir kapısı açılacak.
Haber / Ahmet KARDEŞ