Örnek nineler

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Şükrüpaşa mahallesindeki evlerinin yakınında bulunan parkı her sabah temizleyen 79 yaşındakiMüzeyyen Tabakoğlu ve 82 yaşındaki Gülsüm Öztoprak'ı Edirne'de

GÜNDEM 16.10.2015 15:28:00 0
Örnek nineler

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, bu davranışın gençlere örnek olması gerektiğini belirterek "Evlerinin yakınında bulunan 20 dönümlük bir parkı her gün temizliyorlar. Parktaki, cam kağıt ve diğer atıkları ayrı ayrı toplayıp muhtarlığa teslim ediyorlar. Gençlerin kirlettiği bu parkı bu hanımefendiler 7 yıldır temizliyor. O parkın temizliğinin bu hanımefendilerin eseri olduğunu gördük ve bizde teşekkür belgesi vermeye karar verdik. Temizlikte önemli olan süpürgedir ve Edirne aynalı süpürgesiyle tanındığı için bu aynalı süpürgeden birer tane başka hediyelerimizle birlikte veriyoruz.  Ben gönüllerinde temizlik yatan bu değerli hanımefendilerimizi kutluyorum ve çok teşekkür ediyorum. Herkese örnek olmalarını diliyorum”

Edirne’de oğlu ve geliniyle yaşayan 82 yaşındaki Gülsüm Öztoprak, bu işten herhangi bir beklentilerinin olmadığını belirterek, "Temizliği seviyoruz. Bu içimizden gelen bir şey.  Kimse bize buraya temizlememizi söylemiyor. Biz kendimiz temizlemek istiyoruz ve hiçbir şey de beklemiyoruz. 7 yıl önce geldiğimde bu arkadaşımla tanıştık. Her sabah ve akşam parka geldiğimiz zaman hangi çöpü görürsek alıp temizliyoruz" dedi.